tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott baleseti járulék tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Nyugdíjas evás társas vállalkozó járuléka

Kérdés: Milyen alap után kell megfizetni a baleseti járulékot az eva hatálya alá tartozó betéti társaság személyesen közreműködő tagja esetében, aki 2005. november 1-jétől nyugdíjassá válik?
Részlet a válaszból: […]vállalkozó esetében azt jelenti, hogy a társaság az 5 százalékos mértékű baleseti járulékot a tag személyes közreműködésére tekintettel kiosztott, járulékalapot képező - tehát személyijövedelemadó-előleg számításánál figyelembe veendő - jövedelme után köteles megfizetni. Amennyiben az érintettnek ilyen jövedelme nincs - lévén szó nyugdíjas evás vállalkozóról, akinek nem célszerű személyijövedelemadó-köteles[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. november 22.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 1249

2. találat: Baleseti járulék

Kérdés: A kft. nyugdíjas tagjai személyesen közreműködnek a társaság tevékenységében, amiért díjazásban részesülnek. Milyen járulékfizetési kötelezettség áll fenn a részükre kifizetett jövedelem után?
Részlet a válaszból: […](elszámolt), járulékalapot képező jövedelem. Járulékalapot képező jövedelemként ugyanazokat a juttatásokat kell figyelembe venni, mint a főfoglalkozású tagok esetében. Járulékalapot képező jövedelem az Szja-tv. szerint: "az összevont adóalapba tartozó, az önálló és a nem önálló tevékenységből származó bevételnek azon része, amelyet az adóelőleg számításánál jövedelemként kell figyelembe venni, ideértve az Szja-tv.-ben szabályozott kis összegű kifizetésből származó jövedelmet is, továbbá az Szja-tv. 69. §-a szerinti természetbeni juttatás adóalapként megállapított értéke [ide nem értve az Szja-tv. 69. §-ának (10) bekezdése szerinti üzleti ajándék, reprezentáció címén adott terméket és nyújtott szolgáltatást], valamint a munkavállalói érdekképviseletet ellátó szervezet részére levont (befizetett) tagdíj, a tanulószerződésben meghatározott díj, továbbá a hivatásos nevelőszülői díj". A kiegészítő tevékenységű tag esetében a foglalkoztatónak nincs minimumjárulék-fizetési kötelezettsége. Abban az esetben, ha a tag a személyes közreműködésért nem kap jövedelmet, díjazást, nem kell járulékot fizetni utána, mint a főfoglalkozásúak esetében. A[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2002. október 15.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 7