tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

3 találat a megadott GYED extra tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Szociálishozzájárulásiadó-kedvezmény GYED extrában részesülő apa után

Kérdés: Igénybe veheti a foglalkoztató a szociálishozzájárulásiadó-kedvezményt az után az édesapa után, aki 2016. július 1-jétől veszi igénybe a GYED extrát, amelyet a 2016. január 5-én született gyermekre tekintettel 2016. június 30-ig az anya kapott? Ha igen, mennyi ideig és milyen mértékben jár a kedvezmény?
Részlet a válaszból: […]a munkaviszonyra tekintettel terhelő adóból.A GYED-et igénybe vevő édesapa mint munkavállaló tehát megfelel az adókedvezmény feltételeinek. A jogszabály pedig nem tesz különbséget a szülők között, sőt azt sem mondja ki, hogy ugyanazon gyermekre tekintettel igénybe vett ellátások alapján csak az egyik szülő vonatkozásában lehet élni a 2011. évi CLVI. tv. említett paragrafusa szerinti kedvezménnyel.A kedvezményt a kifizető akár július 1-jétől is igénybe veheti, és 3 évig élhet vele. A kedvezmény havi összege egyenlő a bruttó munkabér (maximum 100 ezer forint) 27 százalékával az első két évben, illetve a bruttó munkabér (maximum 100 ezer forint) 14,5 százalékával a foglalkoztatás harmadik évében.Ettől eltérően 5 évig[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. november 29.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5246

2. találat: GYED extrában részesülő édesapa GYÁP-jogosultsága

Kérdés: Igénybe veheti a GYED extra ellátásban részesülő édesapa a GYÁP-ot a kétéves gyermeke után, abban az esetben, ha a gyermek édesanyja is dolgozik?
Részlet a válaszból: […]jogosultság kezdetétől végezhető keresőtevékenység az ellátás folyósítása mellett.A gyermekgondozási díj, gyermekgondozást segítő ellátás és a gyermekápolási táppénz egyidejű jogosultságáról az Eb-tv. 39. §-a rendelkezik. Ennek értelmében, ha a biztosított a biztosítási jogviszonya alapján gyermekgondozási díjra jogosult, és a gyermekgondozási díj igénybevétele mellett munkát vállal, keresőképtelensége esetén táppénzre is jogosult. A közös háztartásban élő gyermek jogán - választásuk szerint - a szülők valamelyike gyermekápolási táppénzre szerezhet jogosultságot.2016. július 1-jétől további változás, hogy a 3 évesnél idősebb, de 12 évesnél fiatalabb gyermekek ápolása esetén az együtt élő szülők által igénybe vehető gyermekápolási táppénzes napok száma megduplázódott.Ennek következtében a szülőnek (az apának, és az anyának is) a 3 évesnél idősebb, de 6 évesnél fiatalabb gyermek után gyermekenként 42 nap, a 6 évesnél idősebb, de 12 évesnél fiatalabb gyermek után gyermekenként 14 napon át jár a táppénz. Tehát az együtt élő szülők ugyanannyi nap gyermekápolási táppénzre szerezhetnek jogosultságot, mint az egyedülálló szülők. Az igénybe vehető GYÁP-napok számának a meghatározása azt is jelenti, hogy ha az[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. szeptember 20.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5180

3. találat: GYED extra

Kérdés: Jogosult egyidejűleg a két gyermeke után az ellátásokra az az édesanya, akinek első gyermeke 2012. április hóban született, terhességi-gyermekágy segélyt, illetve GYED-et, majd 2013. de­cember 31-től, második gyermeke születésétől ismét TGYÁS-t kapott, és 2014. június 16-tól ismét GYED-ben részesül, de csak egy gyermek után?
Részlet a válaszból: […]született újabb gyermek után akkor lehetett igénybe venni a terhességi-gyermekágyi segélyt, a gyermekgondozási díjat, ha a szülő lemondott az idősebb gyermek után folyósított ellátásról, azaz az ellátások közül választott. Ebben az esetben ezt a szabályt kell alkalmazni.2014. január 1-jétől bevezetett szabályozás, hogy ha 2013. december 31-ét követően az anyának újabb gyermeke születik, akkor az idősebb gyermek után járó ellátás továbbra is megilleti, arról lemondania nem kell. Tehát a szülő részére abban az esetben[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. november 4.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 4563
Kapcsolódó tárgyszavak: ,