tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

5 találat a megadott borravaló tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Borravaló

Kérdés: Beleszámít a nyugdíj összegébe az évek során kapott borravaló egy felszolgáló nyugdíjazása esetén?
Részlet a válaszból: […]megfizette a nyugdíjjárulékot, a borravaló - pontosabban a 81 százalékának megfelelő összeg - beszámít a nyugdíj összegébe. A 2020. június 30-át követő időszakra azonban a borravaló nem befolyásolja a nyugdíj összegét, hiszen 2020. július 1-jétől nem kell utána nyugdíjjárulékot
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2020. október 13.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 6589
Kapcsolódó tárgyszavak:

2. találat: Borravaló

Kérdés: Valóban nem tartalmazza a Tbj-tv. a borravaló utáni járulékfizetés lehetőségét? Ez azt jelenti, hogy a vállalkozásnak ezt követően csak a felszolgálási díj címen kifizetett összeg után kell a közterheket, egészen pontosan a társadalombiztosítási járulékot megfizetni?
Részlet a válaszból: […]utáni önkéntes járulék-fizetés lehetőségét tehát megszüntette, az Szja-tv. 1. számú mellékletének 4.21. pontja értelmében pedig a vendéglátóüzlet felszolgálójaként a fogyasztótól közvetlenül kapott borravaló továbbra is adómentes maradt.A felszolgálási díj azonban a Tbj-tv. szerint is járulékalap azzal, hogy immár az általános szabályok szerint kell levonni belőle a foglalkoztatónak a 18,5 százalékos társadalombiztosítási járulékot, ami a biztosítottat terheli.A felszolgálási díj utáni szociális hozzájárulási adó tekintetében viszont nem egyértelmű a jogszabály. Tény, hogy szja-mentessége révén nem minősül szociális-hozzájárulásiadó-alapnak, és a Szocho-tv. külön nem is nevesíti annak. Ugyanakkor a jogszabály 1. §-ának (10) bekezdése - a munkaviszony tekintetében bevezetett havi minimálisjárulék-fizetéssel összefüggésben - rögzíti, hogy a Tbj-tv. 6. §-a (1) bekezdésének a) pontja szerinti biztosítási jogviszony (tehát a munkaviszony) esetében az adó alapja megegyezik a társadalombiztosítási járulék alapjával.A felszolgálási díj pedig egyértelműen társadalombiztosításijárulék-alap, ami azt jelenti, hogy munkaviszonyban álló dolgozó esetében - ellentétben minden más jogviszonnyal - a foglalkoztatónak a szociális hozzájárulási adót is le kell (kellene) rónia ezen előírásból adódóan a felszolgálási díj után.A Tny-tv. 22. §-a (1) bekezdésének f) pontja[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2020. szeptember 15.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 6543
Kapcsolódó tárgyszavak:

3. találat: Borravaló

Kérdés: Helyesen jár el egy kávézót üzemeltető betéti társaság, ha a borravalóként kapott összegeket egy perselyben összegyűjti, és a teljesített munkaórák arányában felosztja az alkalmazottak között? Jól gondolja a munkáltató, hogy ez a juttatás az Szja-tv. 1. számú mellékletének 7.2. alpontja alapján adómentes, és járulékalapul is csak akkor szolgál, ha a dolgozó önként szeretne nyugdíjjárulékot fizetni utána?
Részlet a válaszból: […]lehetősége. Ezzel párhuzamosan az Szja-tv. 1. számú mellékletének 4.21. pontja (és nem a 7.2. pontja) rögzíti, hogy adómentes a vendéglátóüzlet felszolgálójaként a fogyasztótól közvetlenül kapott borravaló. Ugyanakkor mindkét említett jogszabályi hely nyomatékosítja, hogy az előírást csak a "fogyasztótól közvetlenül kapott" juttatás vonatkozásában lehet érvényesíteni. Tehát, ha a borravaló közvetve - a foglalkoztatón keresztül - kerül felosztásra, akkor az a munkabér részének tekintendő, és ennek megfelelően kell a közterheket utána leróni. Ez alól csak[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. március 13.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5676
Kapcsolódó tárgyszavak:

4. találat: Borravaló utáni közterhek

Kérdés: Milyen nyilvántartásokat kell vezetnie annak a felszolgálónak, aki növelni kívánja a nyugdíj alapját, és ezért a borravaló után szeretné a 15 százalékot megfizetni? Mikor és hogyan kell a járulékokat befizetnie?
Részlet a válaszból: […]kifizetésére a munkáltató közreműködésével kerül sor, akkor az érintettek munkaviszonyból származó jövedelmének tekintendő, annak összes közterhével egyetemben.) A borravaló után a 15 százalékos nyugdíj-biztosítási járulékot a felszolgáló fizeti meg és vallja be. Ez utóbbira a személyijövedelemadó-bevallás nyújt lehetőséget. Az szja-bevallással egy időben kell a fizetési kötelezettségnek is eleget tenni, mégpedig az APEH Nyugdíj-biztosítási Alapot megillető bevételek 10032000-06056236 számú számlájára. Személyi[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. december 13.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 1272
Kapcsolódó tárgyszavak:

5. találat: Borravaló közterhei

Kérdés: Valóban kell-e közterheket fizetni a felszolgálónak a kapott borravaló után?
Részlet a válaszból: […]szempontjából adóterhet nem viselő járandóságnak minősül [Szja-tv. 3. § 72. q) alpontja], míg társadalombiztosítási szempontból járulékalapot képező jövedelemnek kell tekinteni. Ez azt jelenti, hogy az érintettnek 15 százalék nyugdíj-biztosítási járulékot kell utána fizetni, melyért cserébe - majdan nyugdíja megállapítása során - az öszszeg 81 százalékát keresetként figyelembe veszik. A járulékot a személyijövedelemadó-bevallásban kell bevallani, és ezzel egy időben kell megfizetni az APEH Nyugdíj-biztosítási Alapot megillető bevételek 10032000-06056236 számú számlájára. Végül a harmadik változat: a foglalkoztató osztja el a befolyt borravalót. Ebben az esetben ez az érintett munkavállalók munkaviszonyból származó jövedelmének minősül, és ennek megfelelően valamennyi közterhet meg kell fizetni utána. A más tevékenységgel összefüggő (pl. fodrász)[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. október 11.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 1188
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: