Keresés eredménye

76 találat a megadott kereseti korlát tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez! Túl sok találat esetén az oldal alján lévő keresővel tovább szűkítheti a találatok körét.
1. találat: Kereseti korlát
Kérdés: Továbbra is figyelembe kell venni a kereseti korlátot egy jelenleg 60 éves munkavállaló esetében, aki a nők kedvezményes nyugdíjában részesül, és mellette heti 36 órás munkaviszonyban dolgozik?
Részlet a válaszból: […]minimálbér havi összegének tizennyolcszorosát (2019-ben a 18 x 149 000 = 2 682 000 forintot), nyugellátásának folyósítását a következő hónap első napjától az adott tárgyév december 31-éig, de legfeljebb az öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséig a nyugdíj folyósítását szüneteltetni kell. Abban az esetben, ha a fizetendő nyugdíjjárulék alapja az éves keretösszeget a tárgyév decemberében haladja meg, a nyugellátás szüneteltetésére[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2019. március 12.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 6012
2. találat: Kereseti korlát
Kérdés: Valóban eltörölték 2018. augusztustól a nők kedvezményes nyugdíja mellett végzett munka kereseti korlátját? Ez azt jelenti, hogy a dolgozó bármennyit keres a nyugdíj mellett, az ellátás nem kerül megszüntetésre?
Részlet a válaszból: […]munka-viszony keretében történő foglalkoztatása esetén - mivel a jövedelem nem képezi nyugdíjjárulék alapját - a Tny-tv. 83/B. §-ban meghatározott korlátozást, tehát a nyugdíj szüneteltetésére vonatkozó rendelkezéseket nem kell figyelembe venni, a jövedelem után ugyanis ettől az időponttól kizárólag a 15 százalékos jövedelemadót kell megfizetni. A?2018. évet azonban ez még nem érinti, tehát ha az öregségi teljes nyugdíjban részesülő személy nyugdíj-járulék-alapja meghaladja a tárgy-év első napján érvényes[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. szeptember 11.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5864
Kapcsolódó tárgyszavak:
3. találat: Kereseti korlát
Kérdés: Figyelembe kell venni a kapott osztalékot az öregségi nyugdíjas személyek keresetének vizsgálata során?
Részlet a válaszból: […]származó bevételből az adóelőlegalap-számításnál figyelembe vett jövedelem, a munkavállalói érdekképviseletet ellátó szervezet részére levont (befizetett) tagdíj, a tanulószerződés alapján ténylegesen kifizetett díj, a felszolgálási díj, a vendéglátóüzlet felszolgálójaként a fogyasztótól közvetlenül kapott borravaló, az ösztöndíjas foglalkoztatási jogviszony alapján fizetett ösztöndíj, ezek hiányában pedig a munkaszerződésben meghatározott alapbér, és ha a munkát munkavégzésre irányuló egyéb jogviszony vagy külföldi jog hatálya alá tartozó munkaszerződés alapján végzik, a szerződésben meghatározott díj havi összege minősül.Az osztalék nem képezi a nyugdíjjárulék alapját, ezért azt az éves keretösszeg meghatározásakor nem kell[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. október 10.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5546
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
4. találat: Közérdekű nyugdíjas-szövetkezet tagjának kereseti korlátja
Kérdés: Figyelembe kell venni a minimálbér tizennyolcszoros összegében meghatározott kereseti korlát számításánál a közérdekű nyugdíjas-szövetkezet tagjaként elért adóköteles jövedelmet?
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. augusztus 15.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5478
5. találat: Szolgálati járandóságban részesülő személy kereseti korlátja
Kérdés: Milyen kereseti korlát vonatkozik arra a szolgálati járandóságban részesült személyre, aki egyéni vállalkozói tevékenységet folytat 0 forint kivéttel, mellette pedig egy kft. ügyvezetését megbízási jogviszony keretében szintén 0 forintos megbízási díjért látta el, és szeptember 1-jétől (40 év jogosultsági idővel) nyugdíjassá vált, amely időponttól megbízási díjat is szeretne fizetni számára a kft.?
Részlet a válaszból: […]járandóság vonatkozásában.Mindezek alapján az eldöntendő kérdés az, hogy jelen esetben összeszámítsuk-e az éves kereseti korláthoz történő viszonyításkor a korhatár előtti ellátás melletti keresőtevékenységből, illetve az öregségi nyugdíj folyósítása melletti keresőtevékenységből származó jövedelmet, vagy sem?Nos, a válasz egyértelműen nemleges. A korhatár előtti ellátás alatt elért nyugdíjjárulék-köteles jövedelmet (nyolchavi, a minimálbér vagy a garantált bérminimum összegét) csak a korhatár előtti ellátásra vonatkozó éves felső határ szempontjából lehet figyelembe venni.A szeptember[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. április 12.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5029
6. találat: Rokkantsági ellátásban részesülő kisadózó egyéni vállalkozó kereseti korlátja
Kérdés: Állásfoglalásukat kérném a Társadalombiztosítási Levelek 285. számában megjelent 4838. számú kérdéssel kapcsolatban. Mit kell figyelembe venni az egyéni vállalkozói jogviszonyából származó bevételből egy rokkantsági ellátásban részesülő, egyidejűleg heti 40 órás munkaviszonyban álló kisadózó egyéni vállalkozó esetében a kereseti korlát meghatározásánál? Valóban igaz, hogy a kis­adózói jogviszonyból származó bevételt nem kell figyelembe venni, tehát ez nem veszélyezteti a rokkantsági ellátást?
Részlet a válaszból: […]főállásúnak, azaz csak havi 25 ezer forintos tételes adó fizetésére kötelezett, ami egyben azt is jelenti, hogy e tevékenysége alapján nem terjed ki rá a biztosítás, és semmilyen társadalombiztosítási ellátásra nem szerez jogosultságot, melyből következően e tevékenységéből nem származik nyugdíjjárulék-alapot képező jövedelme sem. Márpedig a rokkantsági ellátás (ahogy a korhatár előtti ellátás,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. november 24.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 4921
7. találat: Nyugdíjkorhatárt betöltött munkavállaló keresete
Kérdés: Helyesen értelmezi a törvényt az a nyugdíjas munkavállaló, aki 2014 októberében betöltötte a rá irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt, és úgy gondolja, hogy ezután már a nyugdíj melletti keresetének összege nem korlátozott?
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. június 2.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 4748
8. találat: Ekhós jövedelem figyelembevétele kereseti korlát számításánál
Kérdés:

Figyelembe kell venni az ekhós jövedelmet a kereseti korlát számításánál egy korhatár előtti ellátásban részesülő személy esetében?

Részlet a válaszból: […]kereseti korlát, sem pedig a 0,5 százalékos nyugdíjnövelés számításánál nem lehet figyelembe venni.   Olvasói észrevétel (megjelent a Számviteli Levelek 279. számában – 2015.06.02.) Észrevétel: A Társadalombiztosítási Levelek 276. számában megjelent 4705. számú válaszukkal kapcsolatban az alábbi kérdésem van: Jól értem, hogy annak a korhatárt be nem töltött saját jogú nyugdíjas munkavállalónak az esetében, aki az ekho szabályai szerint veszi fel a bérét összesen 11,1 százalékos levonással, nincs jövedelemkorlát, annak a munkavállalónak viszont, aki az általános szabályok szerint veszi fel a bérét, 16 százalék személyijövedelemadó-, 10 százalékos nyugdíjjárulék- és 4 százalékos egészségbiztosításijárulék-levonással, figyelembe kell vennie a jövedelemkorlátot[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. április 14.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 4705
9. találat: 1952-ben született férfi kereseti korlátja
Kérdés: Vonatkozik a kereseti korlát arra az 1952. október hónapban született férfira, aki 2015. áprilisban igényelni szeretné a nyugellátást?
Részlet a válaszból: […]tárgyév első napján érvényes kötelező legkisebb munkabér havi összegének tizennyolcszorosát).Az ellátás szüneteltetésére a keretösszeg elérését követő hónap első napjától az adott tárgyév december 31-éig, de legfeljebb az öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséig kerül sor.Amennyiben a fizetendő nyugdíjjárulék alapja az éves keretösszeget a tárgyév decemberében haladja meg, a nyugellátás szüneteltetésére nem kerül sor, de a tárgy­év december havi nyugellátást vissza kell fizetni.Az ellátás folyósításának szüneteltetésére nemcsak az éves keretösszeg átlépése esetén, hanem az ellátásban részesülő kérelmére, valamint az általa létesített jogviszony jellegére tekintettel is sor kerülhet. Az utóbbi esetben a nyugellátás szüneteltetésének kötelezettségét az[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. április 14.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 4704
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
10. találat: Rokkantsági ellátásban részesülő mezőgazdasági őstermelő kereseti korlátja
Kérdés: Hogyan határozza meg a rá vonatkozó kereseti korlátot egy rokkantsági ellátásban részesülő mezőgazdasági őstermelő?
Részlet a válaszból: […]Szja-tv. szabályai szerint a jövedelem kiszámításánál figyelembe kell venni, azaz meghaladja a 600 ezer forintot.A kereseti korlát meghatározásánál a nyugdíjjárulék alapjául szolgáló jövedelemből kell kiindulni. Ez a gyakorlatban - figyelembe véve a 2011. évi CXCI. tv. említett jogszabályi helyét - azt jelenti, hogy amennyiben a mezőgazdasági őstermelő havi nyugdíjjárulék-alapja 3 egymást követő hónapban meghaladná a minimálbér 150 százalékát, az ellátást szüneteltetni kellene.Ilyen összegű havi járulékalap - az önként magasabb összeg után vállalt járulékfizetésen[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. március 17.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 4669
| 1 - 10 | 11 - 20 | 21 - 30 | 31 - 40 | 41 - 50 | 51 - 60 | 61 - 70 ... | >>>>>>

Tovább szűkítem a találatok körét:

Keresés