tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott egyenlőtlen munkaidő tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Egyenlőtlen munkaidőben foglalkoztatott munkavállalók betegállománya

Kérdés: Hogyan kell számítani a 12 órás munkavállaló munkaidejét abban az esetben, ha táppénzre megy, tekintettel arra, hogy a táppénz minden napra jár? Véleményünk szerint munkanapokra betegállományt, szabadnapokra szabadnapot kell számítani, hiszen ellenkező esetben felborul a havi kötelező munkaidő.
Részlet a válaszból: […]kell meghatározni a munkavállalóra irányadó munkaidő figyelembevételével a keretben beosztható munkaidőt. A keretben beosztható munkaidő mennyisége ugyanis attól függ, hogy adott időszakra naptár szerint hány munkanap esik. E napok számát kell megszorozni a munkavállalóra irányadó napi munkaidővel. Az Mt. 118/A. § (5) bekezdése alapján a munkaidőkeret alkalmazása esetén a munkaidő számításakor a keresőképtelenség időtartamát figyelmen kívül kell hagyni, vagy az erre eső napokat a munkavállalóra irányadó napi munkaidővel kell figyelembe venni. Az első fordulat gyakorlatilag azt jelenti, hogy a keretben ledolgozandó munkaidő számításakor a teljes keret időszakából csak azokat az időszakokat kell figyelembe venni, amikor a munkavállaló ténylegesen beosztható volt. A második esetben viszont úgy kell a munkaidőt kiszámolni, mintha a keresőképtelenség időtartamára eső időszakban az általános munkarend szerint lett volna beosztva a munkavállaló, napi egyenlő munkaidőben. Mindkét esetben előfordulhat, hogy a keresőképtelenség kezdő időpontjáig a munkavállaló napi átlagban kevesebbet vagy többet dolgozott a rá irányadó napi munkaidőnél. Amennyiben a keresőképtelenség megszűnik a munkaidőkeret lejárta előtt, akkor a hátralévő időben ezek az időtartamok részben vagy egészében esetleg még kompenzálhatók. A kompenzálás elmaradása esetén a munkavállalónak - mintegy munkaidőkereten felüli munkaidőként - ki kell fizetni a többletmunkaidőt, kevesebb munkaidő teljesítése esetén viszont nem lehet[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. március 29.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 3324