tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott egyenlőtlen munkaidő-beosztás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Nyugdíjas részmunkaidős munkavállaló szabadsága

Kérdés: Helyesen jár el a munkáltató abban az esetben, ha a napi 6 órás részmunkaidőben minden másnap munkát végző nyugdíjas munkavállalója esetében a szabadságot arra a napra is kiírja, amelyiken nem volt munkavállalási kötelezettsége?
Részlet a válaszból: […]a távollét tartamát a napi munkaidő mértékével kell figyelmen kívül hagyni vagy számításba venni.A kérdésben leírt beosztás alapján az is megállapítható, hogy a munkavállaló beosztás szerinti napi munkaideje - figyelembe véve, hogy az általános munkarend szerinti heti öt napnál kevesebb a beosztás szerinti heti munkanapjainak száma - minden esetben magasabb a rá irányadó napi munkaidőnél, vagyis annál a részmunkaidőnél, amiben a munkaszerződésben meg kellett állapodni (napi munkaidő). Ilyenkor a heti pihenőnapok mellett szükséges ún. kiegyenlítő szabad-napokat is biztosítani annak érdekében, hogy a napi munkaidő a munkaidőkeret átlagában teljesüljön. Fontos, hogy ilyen munkaidő-beosztás esetén a munkáltató ne csak azt határozza meg, hogy a munkavállalónak mikor és hány órát kell dolgoznia, hanem azt is, hogy mely napjai a pihenőnapok és melyek az ún. kiegyenlítő szabadnapok. Ennek egyebek mellett a szabadság kiadásakor is jelentősége lehet.Az általános szabály szerint a szabadságot a munkaidő-beosztás szerinti munkanapokra kell kiadni. A?munkavállalóra irányadó napi munkaidő mértékétől eltérő (egyenlőtlen) munkaidő-beosztás esetén e szabályt úgy kell alkalmazni, hogy a hét minden napja munkanapnak számít, kivéve a munkaidő-beosztás szerinti heti pihenőnapot és a munkaszüneti napot. Elvileg ez teszi lehetővé, hogy egyenlőtlen munkaidő-beosztás esetén - egyező napi munkaidő mellett?- az egyenlő munkaidő-beosztásban foglalkoztatott munka-vállalókéval azonos mértékű munkaidőt fedjen le a munkanapokban kiadott szabadságnapok száma. A gyakorlatban ez azt eredményezi, hogy az egyenlőtlen munkaidőben foglalkoztatott munka-vállalónak az ún. kiegyenlítő szabadnapjaira is szabadság kerülhet kiadásra. E módszer alkalmazása esetén a munkanapban meghatározott szabadság kiadását is munkanapban kell nyilvántartani, és a kiadott szabadságnapokra járó távolléti díjat a munkavállalóra irányadó napi munkaidővel kell elszámolni.Nem részletezve, de meg kell említeni, hogy a fenti módszer alkalmazása számos számítási[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. május 23.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5415

2. találat: Szombati munkavégzés

Kérdés: Helyesen jár el az az élelmiszer- és vegyi­áruüzlet-hálózatot üzemeltető munkáltató, ahol a munkavállalók minden hétköznap 8 órát dolgoznak a boltok nyitvatartási idejéhez igazodóan, de az üzletek szombaton is nyitva tartanak 8.00 és 12.00 óra között, ezért az a munkavállaló, aki szombatra be van osztva, hétfőn csak 4 órát dolgozik, 12.00 órától, így megvan az összefüggő 48 óra pihenőidő is? Korábban a munkavállalók a szombati munkavégzésért 100 százalékos pótlékot kaptak, mivel a pihenőnapjukon dolgoztak, de a munkáltató nem szeretne folyamatosan túlórát tervezni.
Részlet a válaszból: […]időtartam alatt teljesítse (elszámolási időszak). A heti pihenőnapok egyenlőtlen beosztása esetén - a több műszakos vagy az idényjellegű tevékenység keretében foglalkoztatott munkavállalót kivéve - a munkavállalónak hat munkanapot követően egy pihenőnap jár, amelynek havonta egy alkalommal vasárnapra kell esnie, ha egyébként vasárnapra elrendelhető volt rendes munkaidőben munkavégzés a munkavállaló részére. Ez utóbbi alól kivételt képeznek azok a munkavállalók, akiknek azért rendelhető el rendes munkaidőben vasárnapra munkavégzés, mert részmunkaidőben kizárólag szombat és vasárnap történik a munkavégzésük.Az Mt. lehetőséget ad arra is, hogy a munkáltató - a heti pihenőnapok helyett - hetenként legalább negyvennyolc órát kitevő, megszakítás nélküli heti pihenőidőt biztosítson. A kérdésben felvetett megoldás e szabály alkalmazását veti fel. Ahhoz azonban, hogy jogszerű-e így a pihenőidő kiadása, az Mt. más szabályával kell összevetni. Ez nem más, mint a hét definiálását tartalmazó szabály. Az Mt. alkalmazása szempontjából a hét: a naptári hét vagy a munkáltató által meghatározott[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. szeptember 2.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 4496