Keresés eredménye

A találat a megadott adóelőleg-nyilatkozat tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
A találat: Helytelen adóelőleg-nyilatkozat
Kérdés: Kell-e önellenőrzést tartania a foglalkoztatónak abban az esetben, ha 2016-ban közel egy-millió forint megbízási díjat fizettek ki egy oktatónak, aki az adóelőleg-nyilatkozata szerint saját jogú nyugdíjas, így nem vontak tőle pénzbeli egészségbiztosítási járulékot, de most véletlenül tudomásukra jutott, hogy volt munkatársuk egyelőre csak szolgálati járandóságban részesül? Hogyan tudják a járulékot a dolgozóval elszámolni?
Részlet a válaszból: […]kötelezettségének az adózó jogszerűtlen nyilatkozata miatt nem vagy nem a törvényben meghatározottak szerint tesz eleget, az adóhatóság egy esetleges ellenőrzés során az adóhiányt, az adóhiány után az adóbírságot, a késedelmi pótlékot nem a munkáltató (kifizető) terhére állapítja meg.Mindezek figyelembevételével, ha az érintett dolgozó már nem folytat további tevékenységet a vállalkozásnál, és hivatalosan nem kérte a levonás korrigálását, a foglalkoztató nem érdekelt az önellenőrzés benyújtásában, és annak megtétele nem is a kötelessége.Amennyiben mégis a tökéletes jogkövető magatartást választja, akkor az Art. 30. §-ának (4) és (5) bekezdéseiben foglaltak szerint kell eljárnia. E szerint a hibát nyilvántartásba kell vennie, önellenőrzéssel az adóhatósághoz rendezni[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. október 10.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5536
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: