tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott élettárs családi kedvezménye tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Családi kedvezmény tartásdíj fizetése esetén

Kérdés: Hány gyermekre és milyen összegben jogosult családi kedvezményre az a munkavállaló, aki élettársával 3 vér szerinti gyermeket nevel közös háztartásban, és a két nagyobb gyermek után 2010-től gyermektartásdíj-fizetési kötelezettsége van az élettársa felé? A gyermekek 2006-ban, 2008-ban és 2013-ban születettek.
Részlet a válaszból: […]vizsgálni, hogy a kedvezmény érvényesítéséhez szükséges feltételek pl. saját háztartás, családi pótlékra jogosultság fennállnak-e. Saját háztartásban nevelt saját gyermek után élettársi kapcsolatban is mindkét szülő jogosult családi pótlékra, ezért mindkét szülő jogosult családi kedvezmény érvényesítésére.Zavaró lehet a kedvezmény érvényesíthetőségének megítélésében, hogy a férj a két nagyobb gyermek után tartásdíj fizetésére kötelezett. Általában a tartásdíj fizetésére kötelezett fél nem neveli saját háztartásában a gyermekeket, ezért nem áll fenn a családi pótlékra és a családi kedvezményre jogosultság.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. október 11.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5196

2. találat: Élettárs családi kedvezménye

Kérdés: Jogosult év közben családi kedvezményre az apa abban az esetben, ha az anya kapja a családi pótlékot, egy helyen laknak, de sem élettársi nyilatkozat, sem bejegyzett élettársi kapcsolat nincs?
Részlet a válaszból: […]személy, aki a saját háztartásában nevelt gyermeket örökbe kívánja fogadni, és az erre irányuló eljárás már folyamatban van;- a szülővel együtt élő élettárs, ha az ellátással érintett gyermekkel közös lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkezik, és a szülővel élettársként legalább egy éve szerepel az Élettársi Nyilatkozatok Nyilvántartásában, vagy a szülővel fennálló élettársi kapcsolatát az ellátás megállapítására irányuló kérelmet legalább egy évvel megelőzően kiállított közokirattal igazolja.A szabályok összevetéséből az következik, hogy a vér szerinti szülők - akár házasságban élnek, akár nem - a saját háztartásban nevelt gyermek után mindketten jogosultak a családi pótlékra. Abban az esetben, ha az élettárs nem vér szerinti szülője a saját háztartásában nevelt gyermeknek, a családi pótlékra, ezzel a családi kedvezményre jogosultsághoz további feltételeket is teljesíteni kell. Az egyik feltétel, hogy a gyermekkel közös lakó- vagy tartózkodási hellyel kell rendelkezni, és emellett vagy a szülővel élettársként legalább egy éve szerepelni az Élettársi Nyilatkozatok Nyilvántartásában, vagy[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. június 21.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5099