Keresés eredménye

19 találat a megadott adókedvezmény tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez! Túl sok találat esetén az oldal alján lévő keresővel tovább szűkítheti a találatok körét.
1. találat: Családi kedvezmény
Kérdés: Keletkezhet adóhiány abban az esetben, ha egy dolgozó a GYED lejárta előtt 2 hónappal visszament dolgozni, és 3 gyermeke után kérte az adókedvezmény érvényesítését, ami a GYED-ből is érvényesítésre került? A dolgozó havi bruttó munkabére 161 000 forint, a GYED összege pedig 94 500 forint volt.
Részlet a válaszból: […]több jogviszonyában is nyilatkozatot tegyen a családi adókedvezmény érvényesítésére.A példabeli esetben a magánszemély adóköteles jövedelméből a kedvezmény nyilvánvalóan nem érvényesíthető maradéktalanul a három gyerek után, ezért nem kifogásolható, ha az mindkét helyen igénybevételre került. A magánszemélynek nyilván[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. február 27.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5667
2. találat: Családi kedvezmény és első házasok kedvezménye
Kérdés: Milyen feltételekkel lesz jogosult az apa a családi kedvezményre, illetve mennyi ideig jár együttesen az első házasok és a családi kedvezmény abban az esetben, ha a várandósság 91. napja 2016. március 20., a házasságkötés ideje pedig 2016. június 25.?
Részlet a válaszból: […]családi kedvezmény érvényesítésére a magzat után, amit a várandós nővel közösen érvényesíthetnek. A kedvezmény az apát attól a hónaptól illeti meg, amelyben házasságot kötnek. A magzat utáni családi kedvezmény utoljára a születést megelőző hónapig érvényesíthető.Az első házasságát kötő magánszemélyt az Szja-tv. 29/C. §-a alapján megilleti az első házasok kedvezménye. A kedvezmény akkor érvényesíthető, ha a házasságot kötő felek közül legalább az egyiknek ez az első házassága.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. szeptember 20.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5183
3. találat: Kisadózó egyéni vállalkozó önkéntes nyugdíjpénztári befizetéseinek adókedvezménye
Kérdés: Igénybe tudja venni valamilyen formában az önkéntes nyugdíjpénztári befizetései után az adókedvezményt egy főállású kisadózó egyéni vállalkozó?
Részlet a válaszból: […]összeg, valamint az egyéni számláján jóváírt, az adóévben megszerzett egyéb jövedelmének minősülő összeg együttes értékének 20 százalékát (maximum 150 ezer forintot) az adóhatóság az általa meghatározott - jelen esetben önkéntes - nyugdíjpénztári számlára utalja. Ahogy a törvény szövegéből is kiderül, a kedvezmény[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. október 7.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 4526
4. találat: Családi adókedvezmény rokkantsági járadékban részesülő személy után
Kérdés: Két vagy három eltartott után jogosult a 206 250 forint összegű családi adókedvezményre egy apa, abban az esetben, ha két gyermeket nevel, az anya pedig nem dolgozik, hanem rokkantsági járadékban részesül?
Részlet a válaszból: […]minősül.Ha a rokkantsági járadékban részesülő magánszemély helyett a vele közös háztartásban élő hozzátartozó érvényesíti a kedvezményt, akkor a családi kedvezmény mértékének megállapítása szempontjából a rokkantsági járadékban részesülő személyt egy kedvezményezett eltartottnak kell tekinteni.A kedvezmény mértékét a konkrét esetben az határozza meg, hogy az "apa" a két gyermek tekintetében családi kedvezményre jogosultnak minősül-e. Ha az apa és az anya házastársak,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. március 18.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 4348
5. találat: Munkabérek nettó értékének megőrzését célzó adókedvezmény
Kérdés: Igénybe veheti-e a munkabérek nettó értékének megőrzését célzó adókedvezményt az a társaság, amelyik 2012-ben alakult, illetve a 2013-ban belépő új dolgozók esetében az a vállalkozás, amelyik 2012-ben valamennyi dolgozója esetében végrehajtotta a bérkompenzációt?
Részlet a válaszból: […]hívnunk a figyelmet, hogy a munkabérek nettó értékének megőrzését célzó adókedvezmény nem alkalmazható egyidejűleg ugyanazon munkavállaló vonatkozásában- a szakképzettséget nem igénylő munkakörben foglalkoztatott munkavállalók után,- a huszonöt év alatti és az ötvenöt év feletti foglalkoztatott munkavállaló után,- a tartósan álláskereső személyek után,- a gyermekgondozási díj folyósítását követően, a gyermekgondozási segély, valamint a gyermeknevelési támogatás folyósítása alatt vagy azt követően foglalkoztatott munkavállalók[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2013. július 30.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 4148
6. találat: Munkabérek nettó értékének megőrzését célzó adókedvezmény másodállású munkavállaló esetében
Kérdés: Igénybe veheti a munkáltató a munkabérek nettó értékének megőrzését célzó adókedvezményt az után a másodállású munkavállalója után, akinek a munkabére nem éri el a havi 135 000 forintot, a főállású jövedelme azonban meghaladja ezt az összeget?
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2013. július 16.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 4126
7. találat: Munkabérek nettó értékének megőrzését célzó adókedvezmény
Kérdés: Igénybe veheti a munkáltató a munka­bérek nettó értékének megőrzését célzó adókedvezményt a heti 8 órás részmunkaidős munka­viszonyban álló munkavállalónak kifizetett havi bruttó 70 000 forintos munkabér után abban az esetben, ha a dolgozó egy másik munkáltatónál rendelkezik főfoglalkozású munkaviszonnyal, ahol a munkabére meghaladja a havi 135 000 forintot? A foglalkoztató 2011. december 5-én alakult, 2011. és 2012. években nem volt alkalmazottja, 2013. február 1-jétől viszont van.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2013. június 4.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 4099
8. találat: Családi adókedvezmény
Kérdés: Milyen módon vehető figyelembe a családi adókedvezmény a férj adóbevallásában abban az esetben, ha a feleség nem nyilatkozott a megosztásról, és a teljes adóalap-csökkentő összeget szerepeltette a bevallásában? A feleség ténylegesen nem tudja kihasználni az adóalap-csökkentést, a férj viszont tudna élni a lehetőséggel.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. július 10.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 3791
9. találat: Családi adókedvezmény
Kérdés: Kettő vagy három gyermek után lesz jogosult a családi adókedvezményre az a dolgozó, aki három gyermeke közül kettő után kap családi pótlékot, a harmadikat pedig beszámítják, mert főiskolai hallgató?
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. március 9.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 2902
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
10. találat: Családi adókedvezmény és családi pótlék élettársak esetében
Kérdés: Jogosult lesz-e az apa mind az 5 gyermek után a családi adókedvezményre azoknak az együtt élő élettársaknak az esetében, akik 5 gyermeket nevelnek, az anyának mind az 5 sajátja, ebből 2 közös élettársával? 2009 szeptemberétől milyen arányban kell adóterhet nem viselő járandóságként a jövedelembe beszámítani a családi pótlék összegét az anyánál és az apánál?
Részlet a válaszból: […]családtámogatási vagy más jogszabály sem teszi függővé az adóbevallásban történő szerepeltetését a családi pótlék meghatározott részének attól, hogy az adózó részesülhetne az adott gyermekek után családi pótlékban vagy sem. Egyszerűen csak a közös háztartás vezetését és az élettársi kapcsolat meglétét említi a jogalkotó, mint alapvető feltételt. Tehát sajnálatos módon az élettárs ugyanúgy köteles egyéb jövedelemként feltüntetni a családi pótlékból származó bevétel 50 százalékát, mintha saját és nem csak az élettárs gyermekeiről lenne szó. A jogszabály egyébként engedményeket is tartalmaz. Ezeket azért soroljuk itt fel, mert a levélíró erről ugyan nem tesz említést, de ettől függetlenül nem zárható ki, hogy lehetősége nyílik ezek közül valamelyiket igénybe[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. október 13.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 2743
| 1 - 10 | 11 - 19 | >>>>>>

Tovább szűkítem a találatok körét:

Keresés