Keresés eredménye

3 találat a megadott adóbevallás tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
1. találat: Nyugdíjas személy adóbevallása
Kérdés: Kell adóbevallást készítenie egy nyugdíjas magánszemélynek abban az esetben, ha 2017-ben egy alkalommal megbízási szerződés keretében munkát végzett 10 000 forint megbízási díj ellenében, amelyből a kifizető minden közterhet levont és megfizetett?
Részlet a válaszból: […]adóévenként kell teljesítenie, melyre kétféle lehetősége adódik. Az egyik, hogy az adóhatóság közreműködése nélkül elkészített bevallást nyújt be az állami adó- és vámhatósághoz, a másik pedig, hogy az állami adó- és vámhatóság által a nyilvántartásai adatai alapján összeállított adóbevallási tervezet adatait javítja, kiegészíti, vagy az adóbevallási tervezetben feltüntetett[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. február 27.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5661
Kapcsolódó tárgyszavak:
2. találat: Egyéni vállalkozó adóbevallása
Kérdés: Kell-e személyijövedelemadó-bevallást beadnia annak az egyéni vállalkozónak, aki 2006-ban egész évben betegállományban volt, ezért a táppénzen kívül egyéb jövedelemmel nem rendelkezett? Melyik sorban kell feltüntetni a táppénz összegét?
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2007. február 13.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 1679
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
3. találat: Adóbevallás utólagos módosítása
Kérdés: Egy egyéni vállalkozó 2003. évben hosszú ideig betegállományban volt, táppénzét megkapta, adóbevallásában ezt be is vallotta. 2004 áprilisában - amikor a rokkantsági nyugdíjazását intézte - az volt a kedvezőbb megoldás, hogy visszamenőlegesen megkapta a nyugdíjat 2003. szeptember 1-jétől. Az EP határozattal kötelezte a vállalkozót, hogy a 2003. szeptember 1-jétől 2004. január 11-ig tartó időtartamra kifizetett táppénz összegét fizesse vissza, ami meg is történt. Hogyan tudja a 2003. évi adóbevallását módosítani a 2004 áprilisában visszafizetett táppénz, illetve a visszamenőlegesen elszámolt nyugdíj összegével?
Részlet a válaszból: […]összefüggésben az adózót nem terheli adókötelezettség. A 2004. január 1. után megszerzett táppénz - függetlenül attól, hogy melyik időszakra vonatkozik - adózási kötelezettségét az előző jogszabályhely egyértelműen rendezi, az eredeti állapot helyreállításával a magánszemélynek nincs adókötelezettsége. A 2003. évben hatályos Szja-tv. hasonló rendelkezést nem tartalmaz a jogalap nélkül megszerzett jövedelmek tekintetében. Ezért olyan megoldást kell találni az adókötelezettség rendezésére, amellyel az Szja-tv. alapelvei nem sérülnek. Az egyik megoldás lehet az, hogy a magánszemély[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2004. november 23.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 867
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,