tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

4 találat a megadott 6 órás munkaviszony tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Szolgálati idő 6 órás munkaviszony esetén

Kérdés: Szolgálati időnek számít a 6 órás részmunkaidő abban az esetben, ha a bruttó munkabér alacsonyabb a minimálbér összegénél, de magasabb, mint a 6 órára arányosan számított minimálbér? A munkavállaló bruttó munkabére 2014-ben havi 95 000 forint.
Részlet a válaszból: […]elért - nyugdíjjárulék-alapot képező - kereset kevesebb a minimálbér 100 százalékos összegénél, akkor a biztosítási időnek csak az arányos időtartama vehető szolgálati időként figyelembe. A kereset és a minimálbér aránya határozza meg, hogy a biztosítási időből milyen időtartam ismerhető el szolgálati időként.Az arányosított szolgálati időt úgy kell kiszámítani, hogy a nyugdíjjárulék-köteles kereset (jövedelem) összegét el kell osztani az időszakra számított minimálbér összegével, majd az így kapott hányadost meg kell szorozni[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. szeptember 2.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 4500
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

2. találat: 6 órás munkaviszony beszámítása a szolgálati időbe

Kérdés: Hogyan számít bele a napi 6 órás részmunkaviszony a 40 éves szolgálati időbe? Teljes évnek számolják, vagy a munkabér arányában?
Részlet a válaszból: […]szerzett szolgálati idejére kell alkalmazni.Amennyiben a fentebb felsorolt jogviszonyban álló biztosított nem teljes munkaidőben dolgozik, és az elért nyugdíjjárulék-alapot képező keresete, jövedelme a minimálbérnél kevesebb, akkor az öregségi nyugdíj összegének meghatározása során a biztosítási időnek csak az arányos időtartama vehető szolgálati időként figyelembe. Ebben az esetben a szolgálati idő és a biztosítási idő aránya azonos a nyugdíjjárulék alapját képező kereset, jövedelem és a mindenkori érvényes minimálbér arányával.Azoknál a dolgozóknál, akik munkaviszonyuk keretében az üzem működése vagy foglalkozásuk jellege folytán a naptári hétnek csak egyes napjain végeznek munkát, a biztosításban töltött időből a tényleges munkavégzés napjait lehet csak szolgálati időként számításba venni. Ez a rendelkezés nem vonatkozik azokra, akiknek a heti munkaideje a munkakörükre irány­adó teljes heti munkaidőnek legalább a felét eléri, és a kereset (jövedelem) összege a minimális bér összegét meghaladja.Az arányos szolgálati idő kiszámítása során az adott évben a biztosítási jogviszony keretében elért nyugdíjjárulék-köteles kereset összegét kell arányosítani az azonos időszakra vonatkozó minimálbér összegéhez. A nyugdíjjárulék-köteles keresetbe mind a rendszeres, mind a nem rendszeres jövedelem beletartozik, így az arányos szolgálatiidő-számítás során[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2013. március 26.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 4037
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

3. találat: Szolgálati idő 6 órás munkaidő esetén

Kérdés: Hogyan számít be a nyugdíjhoz szükséges szolgálati időbe a napi 6 órás munkaidő?
Részlet a válaszból: […]elért nyugdíjjárulék-alapot képező kereset, jövedelem a minimálbérnél - 2012-ben 93 000 forintnál - kevesebb. Az arányos szolgálati időként csak az 1996. december 31-ét követő időszak vehető figyelembe. Arányos szolgálati idő számításakor a szolgálati idő és a biztosítási idő aránya azonos a nyugdíjjárulék alapját képező kereset, jövedelem és a mindenkori érvényes minimálbér arányával. Amennyiben a munkavállaló keresete eléri vagy meghaladja a minimálbért, akkor egy munkában töltött nap egy nap szolgálati időnek számít, még akkor is, ha a munkaidő nem éri el a 8 órát. Nem alkalmazható a fenti szabály, ha az Mt.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. február 7.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 3628

4. találat: Szolgálati idő 6 órás munkaviszony esetén

Kérdés: Hány év szolgálati időnek fog számítani az 1985. szeptember 19-től 1993. január 31-ig tartó időszakban fennálló 6 órás munkaviszony?
Részlet a válaszból: […]elért nyugdíjjárulék-alapot képező keresete, jövedelme a minimálbérnél kevesebb, akkor - az 1996. december 31-ét követő időszak tekintetében - a biztosítási időnek csak az arányos időtartama vehető szolgálati időként figyelembe. Ebben az esetben a szolgálati idő és a biztosítási idő aránya azonos a nyugdíjjárulék alapját képező kereset, jövedelem és a mindenkori érvényes minimálbér arányával. Azaz az 1997. január 1-jét követő időszakban, a 6 órás munkaidőtől függetlenül 1 nap biztosítási idő 1 nap szolgálati időnek minősül, ha a kapott bér, jövedelem eléri vagy[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. február 1.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 3242