tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott egészségkárosodás megállapítása tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Leszázalékolás üzemi baleset után

Kérdés: Mikor kell elindítania a leszázalékolási eljárást annak a munkavállalónak, aki 2010-ben munkahelyi balesetet szenvedett, több mint fél éve táppénzben részesül, és a háziorvos tájékoztatása szerint a leszázalékolása elkerülhetetlen? Leszázalékolás esetén számít-e, hogy a munkaképesség-csökkenése üzemi baleset miatt keletkezett? Mik a munkavállaló lehetőségei?
Részlet a válaszból: […]alapján megállapított baleseti járadék legfeljebb két éven át, a 20 százalékot meghaladó az egészségkárosodás időtartamára időbeli korlátozás nélkül jár.) A baleseti járadék igény elbírálása is a rehabilitációs szakértő szerv vizsgálatán alapul. A baleseti járadék iránti igényt az üzemi baleset bekövetkezésének a napjától számított három éven belül, illetve a foglalkozási megbetegedés megállapítását követő egy éven belül lehet érvényesíteni. A baleseti járadékot írásban, az erre a célra rendszeresített ONYF. 3515-274. jelű vagy a K05. számú formanyomtatványon kell igényelni a lakóhelye szerint illetékes megyei kormányhivatal nyugdíj-biztosítási igazgatóságánál. Az igénybejelentéshez csatolni kell a baleseti táppénz megállapítására jogosult szerv üzemi baleset tényéről hozott döntését. Amennyiben az egészségkárosodása legalább 50 százalékos mértékű, és túlnyomóan üzemi balesetből ered, baleseti rokkantsági nyugdíjra szerezhet jogosultságot, ha - a rehabilitációs szakértő szerv szakvéleménye alapján nem rehabilitálható, - keresőtevékenységet nem folytat, vagy ha folytat, jövedelme legalább 30 százalékkal alacsonyabb az egészségkárosodást[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. március 29.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 3329