tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott bíró tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Sportversenybíróként tevékenykedő egyetemi hallgató közterhei

Kérdés: 2007. évtől megszűnt a sportversenyek bírói kedvezménye. Mennyi adót és járulékot kell levonni egy egyetemi hallgató bírótól az alkalmanként 1300 forint összegű bírói díjból?
Részlet a válaszból: […]sportbírói tevékenységet jellemzően megbízási jogviszony vagy munkaszerződés alapján munkaviszony keretében láthatja el. A megbízási díjból - lévén szó az Szja-tv. 16. §-ában említett önálló tevékenységről - úgy számítjuk ki az adóelőleg számításánál figyelembe veendő (egyben járulékalapot képező) jövedelmet, hogy csökkentjük 10 százalék költséghányaddal, vagy az érintett nyilatkozata szerint költségekkel, maximum 50 százalékkal. Az így kapott összeg alapján kell megállapítani a személyi jövedelemadót, illetve ezt alapul véve kell elbírálni a biztosítási kötelezettséget. Az érintett biztosítási kötelezettsége a Tbj-tv. 5. § (1) g) pontja értelmében akkor áll fenn, amennyiben az e tevékenységből származó egy napra jutó ilyen jövedelme eléri a minimálbér 30 százalékának a harmincadrészét (a napi 655 forintot). Ekkor a foglalkoztatónak meg kell fizetnie a 29 százalék társadalombiztosítási járulékot,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2007. május 22.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 1802