tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott baleseti járadék tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Üzemi baleset következtében egészségkárosodott munkavállaló ellátása

Kérdés: Milyen ellátásra szerezhet jogosultságot az a munkavállaló, aki 2012. december 1-jétől dolgozik első munkahelyén, 2012. december 16-án üzemi balesetet szenvedett, amelynek következtében 45 százalékos maradandó egészségkárosodását állapították meg, és 2014. július 1-jétől már nem kapja a baleseti táppénzt?
Részlet a válaszból: […]megszakítás nélkül biztosított volt, vagyb) aki 2011. december 31-én rokkantsági nyugdíjban, baleseti rokkantsági nyugdíjban, rehabilitációs járadékban vagy az egészségkárosodott személyek szociális járadékaiban részesült.Jelen esetben a baleset szerencsétlen körülményei kizárják az ellátásra jogosultságot, hiszen a munkavállaló nem rendelkezik a szükséges biztosítási idővel, még a könnyített feltételek figyelembevételével sem. Még ha valószínűsítjük is, hogy az iskolai tanulmányi befejezését követő 180 napon belül munkába állt és biztosítottá vált, akkor sincs meg a minimum 30 napos biztosítási ideje, tehát nem szerezte meg a jogosultságot az ellátásra.Ebben az esetben a szóba jöhető ellátás a baleseti járadék, tekintettel arra, hogy az egészségkárosodás üzemi balesetből kifolyólag keletkezett.Az Eb-tv. alapján baleseti járadékra az jogosult, akinek üzemi baleset következtében tizenhárom százalékot meghaladó egészségkárosodása keletkezett, de a megváltozott munkaképességű személyek ellátásai nem illetik meg.Ha az egészségkárosodás mértéke a húsz százalékot nem haladja meg, a baleseti járadék legfeljebb két éven át; ha meghaladja, az egészségkárosodás tartamára időbeli korlátozás nélkül jár.A baleseti járadékra jogosultság azzal a nappal nyílik meg, amelytől az igénylő tizenhárom százalékot meghaladó egészségkárosodását megállapították. Ha az igénylő ezen a napon baleseti táppénzben részesül, a jogosultság a táppénz megszűnését követő nappal nyílik meg.A baleseti járadék mértéke az üzemi baleset okozta egészségkárosodás fokától függ. Az egészségkárosodás fokának megfelelőena) az 1. baleseti fokozatba tartozik az, akinek az egészségkárosodása 14-20 százalék,b) a 2. baleseti fokozatba tartozik az, akinek az egészségkárosodása 21-28 százalék,c) a 3. baleseti fokozatba tartozik az, akinek az egészségkárosodása 29-39 százalék,d) a 4. baleseti fokozatba tartozik az, akinek az egészségkárosodása 39 százalékot meghaladó mértékű.A baleseti járadék összege a meghatározott fokozatok sorrendjében a havi átlagkereset nyolc, tíz, tizenöt, illetőleg harminc[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. július 29.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 4467
Kapcsolódó tárgyszavak:

2. találat: Baleseti járadék

Kérdés: Mi a feltétele annak, hogy a táppénz lejárta után baleseti járadékot kaphasson az a személy, aki munkahelyi balesetet szenvedett, ezért jelenleg baleseti táppénzben részesül?
Részlet a válaszból: […]rokkantsági nyugdíj, rehabilitációs járadék nem illeti meg. A balesetijáradék-igény elbírálásához előírt egészségkárosodás mértékéről - az igénybejelentésre indult közigazgatási eljárás keretében - a rehabilitációs szakértő szerv dönt. A baleseti járadék iránti igényt az üzemi baleset bekövetkezésének a napjától számított három éven belül, illetve a foglalkozási megbetegedés megállapítását követő egy éven belül lehet írásban, az erre a célra rendszeresített ONYF. 3515-274. jelű vagy a K26. számú formanyomtatványon érvényesíteni[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. szeptember 13.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 3497
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: