tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

3 találat a megadott álláskereső foglalkoztatása tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Tartósan álláskereső személy foglalkoztatása

Kérdés: Jogosult valamilyen kedvezményre a munkáltató abban az esetben, ha 2018. november 15-től tartósan álláskereső munkavállalót kíván foglalkoztatni? Amennyiben igen, akkor milyen feltételekkel vehető igénybe a kedvezmény?
Részlet a válaszból: […]időtartamába a közfoglalkoztatásban történő részvétel időtartamát be kell számítani.A kedvezmény egyenlő a foglalkoztatott természetes személyt (munkavállalót) az adómegállapítási időszakra megillető, az adó alapjának megállapításánál figyelembe vett, a munkavállalót terhelő közterhekkel és más levonásokkal nem csökkentett (bruttó) munkabér, de legfeljebb 100 ezer forint utáni szociális hozzájárulás összegével a foglalkoztatás első két évében, és legfeljebb 100 ezer forint után a szociális hozzájárulási adó 50 százalékával a foglalkoztatás harmadik évében.A kedvezményt a munkáltató a feltételek fennállását igazoló, az állami foglalkoztatási szerv által, az álláskereső személy kérelmére kiállított igazolás birtokában érvényesítheti.A kedvezmény azon egész hónap tekintetében is megilleti a kifizetőt, amelyben a kedvezményezett foglalkoztatás első két éve, illetve harmadik éve véget ér.2019. január 1-jétől az új Szocho-tv. hatálybalépésével kicsit átalakul a szociálishozzájárulásiadó-kedvezmények rendszere is. A tartósan álláskereső személyek alkalmazása esetén például ezen időpont után már nem lesz jogosult[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. november 13.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5916

2. találat: Szociálishozzájárulásiadó- kedvezmény tartósan álláskereső munkavállaló után

Kérdés: Érvényesítheti a munkáltató a szociálishozzájárulásiadó-kedvezményt egy olyan munkavállaló után, aki most kezdte meg az ügyintézést a munkaügyi központnál a tartósan álláskereső státuszról szóló igazolás kiállítása érdekében, amely előreláthatóan így nem fog elkészülni a munkába lépés napjáig?
Részlet a válaszból: […]rendelkezik, hogy a szociális hozzájárulási adóból a tartósan álláskereső személyek után érvényesíthető kedvezményt a munkáltató a feltételek fennállását igazoló, az állami foglalkoztatási szerv által, az álláskereső személy kérelmére kiállított igazolás birtokában érvényesítheti. Mindebből következően tehát a jogszabály által megkívánt feltételeknek a jogviszony létesítésekor kell megfelelni, melyet a munkaügyi központ által az álláskereső személy kérésére kiállított igazolással kell bizonyítani. A kedvezményt a munkaadó pedig kizárólag akkor érvényesítheti, ha már a birtokában[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. október 7.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 4522

3. találat: Munkanélküli foglalkoztatása

Kérdés: Az Eho-tv. 7. § h) pontja alapján a tartósan munkanélküli foglalkoztatása esetén a foglalkoztató mentesül a tételes eho megfizetése alól. A mentességet illetően a munkaügyi központtal kötött munkakipróbálás támogatásának tartamára, vagy annak lejárta után is, esetleg nyugdíjazása időpontjáig minősül a dolgozó tartósan munkanélkülinek? Ha ez a dolgozó munkahelyet változtat, az új munkáltató részesül-e a mentességben?
Részlet a válaszból: […]a jogszabály alkalmazásában tartósan álláskereső személynek azt kell tekinteni, aki a foglalkoztatását közvetlenül megelőzően legalább hat hónapig a megyei munkaügyi (fővárosi) munkaügyi központ által nyilvántartott álláskereső volt. Az érintett munkavállalók után a kedvezményt a foglalkoztatás teljes tartama - tehát továbbfoglalkoztatása esetén nyugdíjazása után is - alatt igénybe lehet venni. Amennyiben a munkavállaló jogviszonya megszűnik, az újabb munkáltatót természetesen már nem illeti meg a kedvezmény, hiszen[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2006. február 7.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 1314