tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

Keresés eredménye

A találat a megadott közhasznú munkavégzés tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
A találat: Rehabilitációs hozzájárulás
Kérdés: Figyelembe kell-e vennie a foglalkoztatónak a közhasznú munkavégzés keretében munkát végző személyeket a rehabilitációshozzájárulás-fizetési kötelezettség megállapításához szükséges foglalkoztatotti létszám számítása során?
Részlet a válaszból: […]meghatározott esetekben - többek között közhasznú tevékenység folytatása érdekében - munkát szervez, e tevékenység ellátására munkanélkülieket alkalmaz, és ezért az ott meghatározott támogatásban részesül. A 2010. évi CLXXI. tv. 2011. január 1-jétől hatályon kívül helyezte az Flt. 16/A. §-át, ugyanakkor a 112. § (9) bekezdése az alábbi átmeneti szabályt tartalmazza. "E törvény rendelkezéseit a közhasznú munkavégzés támogatása, valamint a rendelkezésre állási támogatásra jogosult személy foglalkoztatásának támogatása tekintetében a hatálybalépésekor folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell. A közhasznú munkavégzés támogatására, valamint a rendelkezésre állási támogatásra jogosult személy foglalkoztatásának támogatására vonatkozóan e törvény hatálybalépését megelőzően megkötött hatósági szerződéseken alapuló jogokra és kötelezettségekre a támogatás iránti kérelem benyújtása időpontjában hatályos szabályokat kell alkalmazni." Összegezve: A közhasznú munkavégzés keretében foglalkoztatottakat azért kell figyelmen kívül hagyni a munkaadó létszámának megállapítása során, mert a munkáltató támogatásban részesül. Amennyiben a közhasznú szervezet közhasznú tevékenységet folytat, de nem részesül[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. október 11.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 3513