tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott GYED folyósítása tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: GYED továbbfolyósítása

Kérdés: A vészhelyzet idejére kihirdetett 59/2020. (III. 23.) Korm. rendelet az egyes egészségbiztosítási ellátásokra való jogosultságok meghosszabbításáról szóló rendelkezés szerint tovább kell-e folyósítani azon munkavállaló GYED-ét, akinek a GYED-re való jogosultsága a kihirdetett vészhelyzet alatt jár le, de az ellátás folyósítása mellett már 2020. január óta dolgozik? A gyermek kétéves korát követően is GYED-et kell részére folyósítani a vészhelyzet megszűnéséig, vagy be kell nyújtania a kétéves kor betöltését követő naptól a MÁK-hoz a GYES-igényét?
Részlet a válaszból: […]időtartamára azon jogosultakra vonatkozóan lehet meghosszabbítani, ahol a gyermek a 2. (ikergyermek esetén a 3.) életévét 2020. március 11-én vagy azt követően tölti be. A jogszabály nem tartalmaz olyan kitétel, hogy nem vonatkozik a meghosszabbítás azokra, akik a GYED folyósítása mellett keresőtevékenységet folytatnak. Nem is lenne célszerű szabályozni, mivel nincs arra biztosíték, hogy a GYED melletti munkavégzés meddig fog tartani. Mivel a gyermekgondozási díj a jogszabály erejénél fogva kerül meghosszabbításra, ezért azt igényelni nem kell, az ellátást megállapító határozatot a kifizetőhelynek módosítani nem kell.Tehát függetlenül attól, hogy a gyermekgondozási díjban részesülő[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2020. május 12.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 6432

2. találat: GYED folyósítása munkaviszony megszüntetése esetén

Kérdés: Továbbra is a társadalombiztosítási kifizetőhelyet üzemeltető munkáltatónak kell folyósítania a GYED-ellátást abban az esetben, ha azonnali hatályú munkáltatói felmondással megszüntetik egy munkavégzés melletti GYED-ellátást kapó dolgozó jogviszonyát?
Részlet a válaszból: […]kiadandó "Igazolvány"-ba köteles bejegyezni a biztosítási jogviszony megszűnését közvetlenül megelőző két éven belül folyósított táppénz, baleseti táppénz, csecsemőgondozási díj (TGYÁS), gyermekgondozási díj időtartamát. Jelen esetben a gyermekgondozási díj folyósításának kezdő és a folyósítás befejezésének várható
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. szeptember 20.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5177
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,