tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott egészségkárosodási járadékos tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Nyugdíjas és járadékos alkalmazottak egészségbiztosítási járuléka

Kérdés: Mi a különbség a rokkantsági nyugdíjas, a rokkantsági járadékos, a rehabilitációs járadékos, az átmeneti járadékos és az egészségkárosodási járadékos alkalmazott között? Mennyi egészségbiztosítási járulékot kell vonni ezektől a foglalkoztatottaktól?
Részlet a válaszból: […]munkaerő-piaci járulék, - viszont a rokkantsági járadékban (a 83/1987. MT rendelet szerinti ellátás) részesülő személy - aki egyébként korlátozás nélkül végezhet munkát - nem minősül saját jogú nyugdíjasnak, ezért tőle munkaviszonya esetén 7,5 százalékos egészségbiztosítási és munkaerő-piaci járulékot kell levonni, - ugyancsak nem tekintendő saját jogú nyugdíjasnak az (387/2007. Korm. rendelet alapján) átmeneti járadékban vagy egészségkárosodási járadékban részesülő munkavállaló, tehát tőle is le kell vonni a 7,5 százalékos egészségbiztosítási[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!

2. találat: Egészségkárosodási járadékban részesülő dolgozó alkalmazása

Kérdés: Milyen feltételekkel alkalmazható egy korábban bányászként dolgozó 48 éves férfi, aki 40 százalékos egészségkárosodása miatt bányász egészségkárosodási járadékban részesül, hogy járadékának folyósítása ne szűnjön meg? Milyen járulékok terhelik a munkavállalót és munkáltatót?
Részlet a válaszból: […]korlátozást. Ez azt jelenti, hogy az egészségkárosodási járadékban részesülő személy az általános szabályok szerint foglalkoztatható. Ami a társadalombiztosítási kötelezettségeket illeti: amennyiben biztosítási kötelezettséggel járó jogviszonyban (Tbj-tv. 5. §) kerül sor foglalkoztatására, és kiterjed rá a biztosítás, a járulékalapot képező jövedelme [Tbj-tv. 4. § k) pontja] után a foglalkoztatónak meg kell fizetnie a 29 százalék társadalombiztosítási járulékot, és le kell vonnia belőle a 4 százalék egészségbiztosítási járulékot és a 8,5 százalék nyugdíjjárulékot (Tbj-tv. 20. és 24. §-a). Ez utóbbit azért, mert az egészségkárosodási[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2004. január 13.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 496
Kapcsolódó tárgyszavak: