tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott belga állampolgár tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Külföldi állampolgárok részére fizetett tiszteletdíj közterhei

Kérdés: Egy magyar egyesület kiállítást szervez. Kinek és milyen közterheket kell fizetnie a külföldi állampolgárok részére kifizetett tiszteletdíj összege után abban az esetben, ha az amerikai, francia, német és belga állampolgárok kizárólag azért utaznak Magyarországra, hogy zsűritagként részt vegyenek a kiállításra kerülő művek zsűrizésében?
Részlet a válaszból: […]egyezményeink kivétel nélkül úgy rendelkeznek, hogy a szabadfoglalkozásból származó jövedelem után a jövedelemszerző illetősége szerinti államban kell adózni, kivéve ha a jövedelmet szerző a másik államban állandó bázissal rendelkezik. Mivel az egyezmények szerint a szabadfoglalkozásból származó jövedelmek az illetőség szerinti államban adóztathatók, az Szja-tv. 2. § (4) bekezdése alapján a külföldi illetőségű magánszemélyt Magyarországon nem terheli adófizetési kötelezettség. Érdemes[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. február 8.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 933