tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott áttelepülés tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Áttelepült nyugdíjas ellátásai

Kérdés: Milyen egészségügyi ellátásokat vehet igénybe az a nyugdíjas magánszemély, aki úgy dönt, hogy egy másik EU-tagállamba települ át?
Részlet a válaszból: […]nyugdíj alapján az összes külföldi egészségügyi ellátás költségét az Országos Egészségbiztosítási Pénztár fizeti. Az ellátás igénylésére tehát az E 121 számú formanyomtatvány szolgál, amelyet a taj-kártya, a személyi igazolvány, a nyugdíjasigazolvány (vagy nyugdíj-megállapító határozat, illetőleg bármely más dokumentum, amiből kétséget kizáróan megállapítható, hogy az illető nyugdíjban részesül) bemutatása ellenében azonnal, térítésmentesen állítanak ki a lakóhelyünkhöz legközelebb eső megyei egészségbiztosítási pénztár nyilvántartási osztályán. A nyomtatvány annak állítható ki, aki véglegesen áthelyezi a lakóhelyét egy másik EU-tagállamba. A lakóhely végleges áthelyezésének tényét a nyomtatvány kiállításához az alábbi dokumentumokkal kell igazolni: - A választott lakóhely szerinti tagállam[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. február 24.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 2503

2. találat: Román állampolgárságú nyugdíjas Magyarországra települése

Kérdés: Jogosult lesz-e Magyarországon nyugdíjra egy román állampolgárságú nyugdíjas, aki betegsége miatt el szeretné adni Romániában található családi házát, és áttelepülne a Magyarországon élő rokonaihoz? Újraszámolják-e a nyugdíj összegét? Mit kell tennie ebben az esetben a jogosultnak?
Részlet a válaszból: […]és rokkantsági nyugdíjat is ott állapítottak meg részére. Amennyiben Magyarországra költözik, a lakcímváltozásról a román szervet értesítenie kell, amely alapján a nyugdíjat a román szerv a magyarországi lakcímére folyósítja. Lehetőség van
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2008. szeptember 30.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 2337