tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott álláskeresési járadékban részesülő tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Álláskeresési járadékban részesülő személy alkalmi munkavállalása

Kérdés: Meg kell fizetni az egészségügyi szolgáltatási járulékot abban az esetben, ha egy nyugdíj előtti álláskeresési segélyben részesülő személy egyszerűsített foglalkoztatás keretében alkalmi munkát vállal, tekintettel arra, hogy ez a munkaviszony nem minősül biztosítási jogviszonynak?
Részlet a válaszból: […]meg az egészségügyi szolgáltatás sem, amiből az is következhetne, hogy a Tbj-tv. 39. §-ának (2) bekezdése alapján egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie.A feltételes mód azonban indokolt, hiszen e kötelezettsége ténylegesen csak akkor keletkezik, ha egyébként sem jogosult egészségügyi szolgáltatásra. Jelen esetben azonban ez nincs így. A nyugdíj előtti álláskeresési segélyben részesülő személy ugyanis az ellátás folyósításának a tartama alatt a Tbj-tv. 5. §-a (1) bekezdésének d) pontja alapján biztosított, így értelemszerűen egészségügyi szolgáltatás[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2019. november 26.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 6265