tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott alkalomszerű megbízás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Eseti megbízási jogviszony

Kérdés: Hogyan kell értelmezni az Art. 16. § (8) bekezdésének rendelkezését? Egyszeri havi megbízásra, vagy talán csak 1-2 napos óraadás-előadás esetére gondol-e a jogalkotó?
Részlet a válaszból: […]egyidejűleg a Tbj-tv. 5. §-ában meghatározott más jogviszonya, jogállása alapján rá a társadalombiztosítási jogviszony kiterjed. A kérdésben említett jogszabályi hely "alkalomszerűen" teljesített megbízásokra vonatkozik. A rendelkezés bevezetésével a jogalkotó célja az adminisztrációs teher csökkentése volt. A jogszabályban sehol sem kerül meghatározásra, hogy mit kell "alkalomszerű" megbízáson érteni, a törvény indoklásában is csak "a főállású jogviszonya mellett alkalmanként létesített megbízási jogviszonya alapján létrejött, jellemzően egy-két napos biztosítási jogviszony" bejelentése alóli mentesítésről beszél. Ami a jogszabály szövege[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. február 10.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 2477
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,