Felnőttoktatásban részt vevő tanulók gyakorlati képzése

Kérdés: Milyen jövedelemnek minősül a felnőttoktatásban részt vevő tanulók gyakorlati idejére fizetett havi 25 000 forint összegű juttatás? Milyen közterheket kell megfizetni a kifizetett összeg után? A gyakorlati foglalkoztatást biztosító cég együttműködési megállapodást kötött az iskolával, de a tanulókkal nem tud szerződést kötni, mert felnőttoktatásra nem terjed ki a Szak-tv. Milyen jogviszonyban tarthatja nyilván az iskola a tanulókat, és hogyan tudja bejelenteni őket a T1041-es nyomtatványon?
Részlet a válaszából: […] ...jelzett gyakorlati foglalkoztatás nem keletkeztet biztosításikötelezettséggel járó jogviszonyt, hiszen a gyakorlati képzésre nemmunkavégzésre irányuló jogviszony, hanem a felsőoktatási intézménnyel kötöttegyüttműködési megállapodás alapján kerül sor, így...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2010. október 12.

Társadalombiztosítási gyakorlat megszerzése

Kérdés: Létezik-e gyakornoki állás a társadalombiztosítási szakterületen annak érdekében, hogy a jelenleg társadalombiztosítási és bérügyi szakelőadói OKJ-s képzésen részt vevő tanulók gyakorlatot szerezhessenek?
Részlet a válaszából: […]

Sajnos nincs. A foglalkoztatók általában képzett, gyakorlattal rendelkező szakembereket keresnek, ami bizony ellentmondásban áll azzal, hogy ezt a szakmát igazán a gyakorlatban lehet elsajátítani.

 

[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2009. október 27.