tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott felszámolás alatt álló társaság tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Felszámolás alatt álló bt. beltagjának munkanélküli-járadéka

Kérdés: Jogosult lesz munkanélküli-járadékra az a személy, aki egy felszámolás alatt álló betéti társaság beltagja, és előtte főállású munkaviszonyban állt egy vállalatnál?
Részlet a válaszból: […]társaság tevékenységében személyes közreműködés vagy mellékszolgáltatás keretében történő munkavégzés útján vesz részt, illetve aki a társaság vezető tisztségviselője, vagy a társasági szerződésben közreműködési/munkavégzési kötelezettsége/joga fel van tüntetve. Ez utóbbi szabály tehát azt jelenti, hogy - tényleges munkavégzésétől függetlenül - már akkor is keresőtevékenységet folytatónak kell tekinteni a tagot, ha a társasági szerződésben a személyes közreműködési kötelezettsége/joga fel van tüntetve. A Gt. 91. §-ának (1) bekezdése értelmében a társaság bármely tagja a társasági szerződés rendelkezése vagy a többi taggal való különmegállapodás alapján személyesen közreműködhet a társaság tevékenységében. Amennyiben az érintett beltag személyes közreműködési kötelezettsége a társasági szerződésben lett előírva, akkor ahhoz, hogy a felszámolás alatt álló cég tagját álláskeresőnek lehessen tekinteni, szükséges a társasági szerződésben előírt személyes közreműködési kötelezettségének megszüntetése,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. december 18.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 3945