tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott élettárs özvegyi nyugdíja tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Élettárs özvegyi nyugdíja

Kérdés: Jogosult özvegyi nyugdíjra az a nő, aki 11 éven keresztül élt együtt nemrégiben elhunyt élettársával, akivel nem született közös gyermekük, tekintettel arra is, hogy az elhunyt élettárs az együttélés kezdeti időszakában még nős volt, és csak két év után vált el?
Részlet a válaszból: […]10 évig éltek együtt, amin nem változtat az a tény sem, hogy ezen időszakból legalább egy évet az elhunyt még nős családi állapottal rendelkezett.Az élettársi kapcsolatot a házas családi állapot csak abban az esetben zárja ki, ha azon belül a házassági életközösség is fennáll. Házastársától külön élő személynek lehet élettársa. Zárójelben jegyezzük meg, hogy az Eb-tv. vagy a Cst. alkalmazásában például a házastársától külön élő személy csak akkor minősül egyedülállónak, ha nincs élettársa.Ebből következően a kérdésben vázolt helyzet nem zárja ki az özvegyinyugdíj-jogosultságot,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. augusztus 1.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5464