tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott éjjeliőr tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Éjjeliőrök munkaidőkeretben történő foglalkoztatása

Kérdés: Foglalkoztatható-e havi 200 órás munkaidőkerettel az a két éjjeliőr, akiknek munkaideje 18.00 órától 06.00 óráig tart, tehát napi 12 órát dolgoznak? Hogyan történhet a díjazásuk?
Részlet a válaszból: […]munkakör, ha a tényleges munkavégzés - a munkakör jellegére, az általános szakmai szokásokra is figyelemmel, vagy a munkáltató állandó jellegű munkaszervezése miatt - a napi munkaidőnek csak egy részében történik, illetve a tényleges munkavégzés időtartama nem mérhető, de bizonyos, hogy mindkét esetben a munkavállaló munkaidejének jelentős részében nem végez munkát. A fentiekre figyelemmel a kérdéses esetben a rendelkezésre álló adatok alapján az éjjeliőri munkakör készenléti jellegű munkakörnek minősíthető. Az Mt. 118/A. §-ában foglalt rendelkezések értelmében a teljes napi munkaidő tartamának alapulvételével kollektív szerződés hiányában a munkaidő legfeljebb kéthavi, illetve legfeljebb nyolcheti keretben is meghatározható. A kérdéses esetben a fenti rendelkezésekre figyelemmel az éjjeliőr munkakörben foglalkoztatott munkavállalók foglalkoztathatók havi 200 órás munkaidőkerettel. Az Mt. 146. §-ában foglalt rendelkezések értelmében éjszakai munkavégzés [Mt. 117. § (1) bekezdés d) pont] esetén a munkavállalót 15 százalékos bérpótlék is megilleti. A kérdéses esetben az éjjeliőr munkakörben foglalkoztatott munkavállalókat 22.00 és 06.00 óra közötti időtartamra 15 százalékos bérpótlék illeti meg. Az Mt. 143. §-ában foglalt rendelkezések értelmében a munkavállalót megillető munkabér időbérként vagy teljesítménybérként, illetőleg a kettő összekapcsolásával állapítható meg. A személyi alapbért időbérben kell meghatározni. Időbér alkalmazása esetén a díjazás a munkavégzés időtartamához igazodik. Általában meghatározott időegységre (pl.: órára, hónapra) vetítve állapítják meg a munkabért. Időbér[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2004. július 13.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 702
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,