tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott E111 tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: E 111 nyomtatvány példányszáma

Kérdés: Hány példányban állítja ki az egészségbiztosítási pénztár az E 111 nyomtatványt abban az esetben, ha valaki több országon keresztül, gépkocsival utazik?
Részlet a válaszból: […]egy ellátás költsége a helyi biztosítottak esetében a biztosítót terhelik, az a másik tagállamból érkező biztosítottak számára is ingyenes. Az ingyenesség az uniós társadalombiztosítási rendszerek közötti együttműködésen alapul, amelyhez azonban elengedhetetlenül szükséges a biztosítotti jogviszony fennállását igazoló, E 111-es nyomtatvány beszerzése. A nyomtatvány segítségével az egyik tagállam szabályai szerint egészségügyi szolgáltatásra jogosult személy ezzel a nyomtatvánnyal igazolhatja jogosultságát a másik tagállamban. A nyomtatvány segítségével lehet igénybe venni egy másik tagállam területén való tartózkodás idején az orvosilag szükségessé váló egészségügyi ellátásokat. Az E 111-es nyomtatvánnyal ellátásra jelentkező személyek azonban a halaszthatatlanul szükséges ellátásokon túl, a tartózkodásuk tervezett hosszára tekintettel orvosilag szükségessé váló szolgáltatásokban is részesülhetnek az adott tagállam biztosítottaira irányadó feltételekkel. Az orvosi szükségesség fennállásáról elsődlegesen - a körülmények mérlegelésével - a kezelőorvos dönt. Orvosilag szükségesnek azonban nem csak a halaszthatatlan szolgáltatások minősülhetnek. Amennyiben az igényelt ellátást - a beteg állapotára való tekintettel - nem feltétlenül szükséges rövid időn belül nyújtani, az egészségügyi szolgáltatónak figyelembe kell vennie, hogy az illető személy milyen hosszú időt kíván az adott tagállamban tölteni. Fontos, hogy a nyomtatványnak akkor kell rendelkezésre állnia, amikor az orvoshoz fordulunk, utólag nem állítható ki. Az azonos elbírálásra csak az tarthat igényt, aki a nyomtatványt bemutatja, akinél nincs nyomtatvány, az az egészségügyi szolgáltató által megállapított díjat köteles fizetni. Igaz,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2004. október 12.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 804
Kapcsolódó tárgyszavak:

2. találat: Turista jogosultsága egészségügyi szolgáltatásra

Kérdés: 2004. május 1. után milyen egészségügyi szolgáltatásokra jogosult az a turista, aki az EU-tagországokba utazik?
Részlet a válaszból: […]helybeli biztosított állampolgároknak fizetniük kell, a más tagállambeli biztosítottat is ugyanezek a költségek terhelik. Amennyiben egy ellátás költsége a helyi biztosítottak esetében a biztosítót terhelik, az a másik tagállamból érkező biztosítottak számára is ingyenes. A külföldön elvégzett kezelések költségeit az egészségügyi szolgáltatónak a hazai társadalombiztosítás utólag megtéríti, így a biztosítottnak nem kell az ellátásért fizetnie. A helyszínen csak azoknak a szolgáltatásoknak a díját kell rendezni, amelyekért az adott ország állampolgára is köteles fizetni. Az ingyenesség az uniós társadalombiztosítási rendszerek közötti együttműködésen alapul, amelyhez azonban elengedhetetlenül szükséges a biztosítotti jogviszony fennállását igazoló, 3 hónapig érvényes E111-es nyomtatvány beszerzése. Az E111-es igazolást a megyei egészségbiztosítási pénztárak kirendeltségei állítják ki. A kiállításhoz be kell mutatni a személyazonosságot igazoló okmányt, a taj-számot és az egészségügyi szolgáltatásra való jogosultságot igazoló okmányokat (pl.: igazolás[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2004. június 22.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 684
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,