tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott diák ellátásai tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Nyári szünidős diák üzemi balesete

Kérdés: Milyen ellátásra és mennyi ideig lesz jogosult az a 2017. július 3-tól július 28-ig munkaszerződéssel foglalkoztatott nyári szünidős diák, aki július 26-án munkavégzés közben balesetet szenvedett, jobb mutatóujja többszörösen tört, meg kellett műteni, és július 29-ig kórházban volt? A munkáltató a baleset üzemiségét elismerte, a diák a kórházi igazolás után a sebészetről hozott táppénzes papírt.
Részlet a válaszból: […]nélkül a keresőképtelenség időtartamára, de maximum egy évig jár. Bár a határozott időre szóló munkaszerződés alapján a dolgozó biztosítása 2017. július 28-án megszűnt, de ennek ellenére az igazolt keresőképtelenség időtartamára baleseti táppénzre jogosult.A baleseti táppénz összegét az Eb-tv. 55. §-ának (8) bekezdésében foglaltak alapján kellene megállapítani,
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. szeptember 5.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5511
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

2. találat: EU-s országban tanuló magyar diák ellátásai

Kérdés: Kérdés Milyen társadalombiztosítási ellátásra jogosult egy EU-s országban tanuló magyar diák azokban az időszakokban, amikor itthon van?
Részlet a válaszból: […]tanulmányok idejére megszüntette a diák a magyarországi lakóhelyét, abban az esetben külföldi illetőségűként egészségügyi szolgáltatási járulékot nem köteles fizetni, ám a magyar társadalombiztosítás egészségügyi ellátásaira nem szerez jogosultságot, azokat kizárólag térítés ellenében veheti igénybe. Ilyen esetekre vonatkozik a Tbj-tv. 34. § (10) bekezdése, mely szerint a Tbj-tv. szerint nem biztosított és egészségügyi szolgáltatásra egyéb jogcímen sem jogosult természetes személy megállapodást köthet a saját egészségügyi szolgáltatásának biztosítására. A fizetendő járulék azonban lényegesen magasabb a belföldi személyekre megállapított járulék összegénél, mert a megállapodás alapján fizetendő járulék havi összege nagykorú állampolgár esetén a megállapodás megkötése napján érvényes minimálbér 50 százaléka, 18 évesnél fiatalabb gyermek esetén 30 százaléka. Mielőtt ilyen megállapodásra sor kerülne, érdemes a másik tagállam szabályai felől tájékozódni, mert előfordulhat, hogy[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. október 12.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 3110