tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott baleset táppénz alatt tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Baleset orvosi vizsgálatra menet

Kérdés: Jogosult lesz baleseti táppénzre az a veszélyeztetett terhességére tekintettel jelenleg táppénzben részesülő munkavállaló, aki a kezelőorvosa által elrendelt kardiológiai vizsgálatra menet a frissen felmosott kövön megcsúszott, eltört a bokája, ezért jelenleg kórházi ápolásban részesül? A teljes felépülés több hónapot is igénybe vehet. Hogyan kell eljárnia a kifizetőhelynek ebben az esetben?
Részlet a válaszból: […]amely a biztosítottat a keresőképtelenségének az elbírálása céljából elrendelt, illetőleg a keresőképessé váláshoz szükséges egyéb orvosi vizsgálaton történt megjelenésével összefüggésben érte. A kivizsgálást követően a kifizetőhelynek határozatot kell hoznia, s a balesetet üzemi balesetnek kell elismernie. A baleset napjától a kismamának már nem táppénz, hanem baleseti táppénz jár mindaddig, amíg e balesetből kifolyólag keresőképtelen. Persze nem hagyható figyelmen kívül az, hogy a kismama (biztosított) az őt megillető ellátások közül választhat (táppénz, baleseti táppénz).Ha a baleseti táppénzt választotta, s a balesete miat-ti keresőképtelenségének időtartama alatt a baba megszületik, a szülés napjától az anya az ellátások közül ismét[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2020. december 15.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 6656