Keresés eredménye

2 találat a megadott ausztrál állampolgár tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
1. találat: Betéti társaság ausztrál állampolgárságú tagjainak jogviszonya
Kérdés: Meg kell fizetnie a kötelező járulékokat egy Magyarországon alapított betéti társaság ausztrál állampolgárságú tagjai után abban az esetben, ha nem vesznek ki jövedelmet a társaságból? A céget egy házaspár alapította, a férj a beltag, a feleség a kültag, és mindketten működtetnek Ausztráliában is vállalkozást. Kell adóazonosító jelet, illetve taj-számot igényelniük abban az esetben, ha Magyarországon sem állandó, sem ideiglenes lakcímmel nem rendelkeznek?
Részlet a válaszból: […]állampolgárok a Magyarországon végzett tevékenységük alapján egyértelműen a magyar jog hatálya alá tartoznak, és az általános szabályok szerint válnak biztosítottá.Ez azt jelenti, hogy ha valamelyikük személyesen közreműködik a társaság jövedelemszerző tevékenységében, akkor - adott esetben - akár biztosítottá válhat, és járulékfizetési kötelezettség is terheli. A jelenlegi jogszabályok alapján a társasági szerződésben nem kötelező meghatározni a személyes közreműködést, ezért erre csak a tagok kifejezett kérésére kerül sor. Amennyiben azonban a személyes közreműködésről rendelkezik a társasági szerződés, és ez társas vállalkozói jogviszonyban történik, az érintett tagot terheli a minimumjárulék-fizetési kötelezettség akkor is, ha a társaságból nem vesz ki[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. június 2.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 4737
2. találat: Ausztrál állampolgár biztosítási kötelezettsége
Kérdés: Milyen járulék- és adófizetési kötelezettsége keletkezik annak az ausztrál állampolgárnak, aki társas vállalkozást alapít Magyarországon, amelyben ő lesz az ügyvezető, ezért egy évben 6-7 hónapot hazánkban tölt majd, és Ausztráliában rendelkezik biztosítási jogviszonnyal (nem nyugdíjas)? Kell-e biztosítási jogviszonyt létesítenie magyarországi tartózkodása alatt abban az esetben, ha tartózkodási engedélyt fog kérni? Hogyan kell figyelembe venni, hogy nem a teljes naptári évben tartózkodik Magyarországon? Kell-e vállalkozói járulékot fizetnie? Hogyan történik a személyijövedelemadó-bevallás a magyar és az ausztrál jövedelemre vonatkozóan?
Részlet a válaszból: […](2006. július 1-jét követően) megbízási jogviszonyban láthatja el. Ez azt jelenti, hogy amennyiben az ezért kapott havi megbízási díja (illetve az ebből származó adóköteles jövedelme) nem éri el a minimálbér 30 százalékát, akkor nem terjed ki rá a biztosítás, és társadalombiztosítással összefüggő kötelezettsége nem keletkezik. (Egészségügyi ellátása érdekében az egészségbiztosítási pénztárral megállapodást köthet, melynek díja havonta megegyezik a minimálbérrel, illetve 18 évesnél fiatalabb gyermek esetében a minimálbér 30 százalékával.) Amennyiben[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2006. augusztus 15.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 1509