tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott átutazás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Helyi bérlet megtérítése munkába járás esetén

Kérdés: Megtérítheti-e a munkáltató adómentesen a budapesti helyi bérletet a munkavállaló számára, ha a közigazgatási határon kívüli lakóhelyéről csak akkor tud bejutni a munkahelyére, ha átutazik Budapesten?
Részlet a válaszból: […]célból történő helyközi (távolsági) közösségi, illetve kizárólag átutazás céljából helyi közösségi közlekedést vesz igénybe. E szabálynak köszönhetően kizárólag átutazás céljából a helyi közösségi közlekedést szolgáló bérlet, vagy jegy is megtéríthető a magánszemélynek munkába járás esetén. Az átutazás céljából biztosított helyi bérlet, utazási jegy nem lehet a lakóhely vagy tartózkodási hely, illetve a munkahely településén használatos utazási bérlet, menetjegy. A rendelet a napi munkába járás esetén a munkáltató részére a közlekedési eszköztől függetlenül 86 százalékos térítési kötelezettséget ír elő. A munkáltató természetesen megteheti, hogy ezt meghaladóan a bérlet, jegy árát teljes egészében megtéríti. Az ily módon biztosított helyi bérlet, jegy megtérített részét az Szja-tv. 25. § (2) bekezdés a) pontja szerint nem[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. május 4.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 2954
Kapcsolódó összes tárgyszó: , , , ,