Keresés eredménye

A találat a megadott amerikai-magyar kettős állampolgár tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
A találat: Amerikai-magyar kettős állampolgár közterhei
Kérdés: Hogyan fizethet az USA-ban a nyugdíj-alapjához szükséges adót egy amerikai-magyar kettős állampolgár, aki egy magyar cégnél szeretne munkát vállalni?
Részlet a válaszból: […]Állam jogszabályainak a hatálya alá tartozik. Ez a szabály alkalmazandó abban az esetben is, ha a munkáltató székhelye a másik Szerződő Állam területén található.Mindez azt jelenti, hogy a munkavállalóra - az ugyanezen paragrafus (2)-(7) bekezdéseiben meghatározott kivételekkel (pl. kiküldetés) - a munkavégzés helye szerinti államban terjed ki a biztosítás az adott jogviszony vonatkozásában. Így például, ha egy amerikai munkavállaló az USA területén végez munkát egy magyar cégnek, akkor az USA biztosítási és járulékfizetési kötelezettségei vonatkoznak rá.Ugyanakkor, ha a munkavégzésre Magyarország területén kerül sor, akkor pedig az érintett az általános szabályok szerint Magyarországon válik biztosítottá és kötelezett[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. május 23.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5410
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: