tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott adóterhet nem viselő járandóság tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Adómentes juttatások

Kérdés: Egy részvénytársaság vezetősége 2006. január 1-jétől a béren kívüli juttatásokat egységesen minden foglalkoztatott részére 120 000 forint éves keretösszegben határozta meg. Az adómentes mértékig választható étkezési utalvány, üdülési csekk, helyi bérlet és internettámogatás. Adható-e adómentesen az arra jogosultaknak a keretösszegen felül is az iskolakezdési támogatási utalvány, vagy az rt.-nél 5-10-15 éve munkaviszonyban állóknak meghatározott értékű, az Szja-tv. szerinti adómentes juttatás?
Részlet a válaszból: […]figyelembe venni, b) az iskolai rendszerű képzés címén átvállalt, viselt költségből az a rész, amelyet a jövedelem kiszámításánál nem kell figyelembe venni, c) az adómentes üdülési csekk értéke vagy az adómentes üdülési szolgáltatás szokásos piaci értéke, d) az adómentes iskolakezdési támogatás értéke, e) a bírót, az igazságügyi alkalmazottat, valamint az ügyészségi alkalmazottat törvény előírása alapján megillető adómentes ruházati költségtérítés, továbbá a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény alapján a magánszemélyt megillető adómentes ruházati költségtérítés, f) az adómentes internethasználat munkáltató által viselt (átvállalt) díja, valamint az adómentes számítógép-juttatás szokásos piaci értéke, g) az adómentes bankszámlaköltség-térítés összege, h) a művelődési intézményi szolgáltatás szokásos piaci értéke, i) az ingyenesen vagy kedvezményesen juttatott helyi utazási bérlet formájában kapott adómentes bevétel. Ezen juttatások közös jellemzője, hogy önmagukban, saját törvényi korlátaiknak megfelelően juttatva adóterhet nem viselnek, összesített értékük értékhatár átlépése miatt az egész csoportra keletkeztet adókötelezettséget. Az adómentesség nem ahhoz kötődik, hogy minden munkavállaló azonos feltételekkel és módon jusson hozzá, vagy kollektív szerződés írja elő a juttatást[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2006. július 4.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 1481

2. találat: Mérkőzésvezető részére kifizetett díjazás közterhei

Kérdés: Kell-e, és milyen járulékot, hozzájárulást fizetni a sportegyesületnek az egyéni vállalkozói igazolvánnyal nem rendelkező játékvezető részére egyszeri alkalommal kifizetett bírói díj (4500 forint/alkalom) után?
Részlet a válaszból: […]mérkőzésvezető részére az e tevékenységével összefüggésben juttatott jövedelemnek a mérkőzésenként 5000 forintot, de legfeljebb adóévenként 50 000 forintot meg nem haladó része. A kérdésben szereplő bírói díj egyértelműen e kategóriába tartozik. Az adóterhet nem viselő járandóság személyi jövedelemadó szempontjából egyéb jövedelemként az összevont adóalap része, de adóját nem kell megfizetni, így belőle adóelőleget sem kell levonnia a kifizetőnek. Az e körbe tartozó jövedelmek után társadalombiztosítási járulékot azért nem kell fizetni, mert a Tbj-tv. 4.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2003. február 25.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 148