Keresés eredménye

2 találat a megadott adóterhet nem viselő járandóság tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
1. találat: Adómentes juttatások
Kérdés: Egy részvénytársaság vezetősége 2006. január 1-jétől a béren kívüli juttatásokat egységesen minden foglalkoztatott részére 120 000 forint éves keretösszegben határozta meg. Az adómentes mértékig választható étkezési utalvány, üdülési csekk, helyi bérlet és internettámogatás. Adható-e adómentesen az arra jogosultaknak a keretösszegen felül is az iskolakezdési támogatási utalvány, vagy az rt.-nél 5-10-15 éve munkaviszonyban állóknak meghatározott értékű, az Szja-tv. szerinti adómentes juttatás?
Részlet a válaszból: […]adómentes üdülési szolgáltatás szokásos piaci értéke, d) az adómentes iskolakezdési támogatás értéke, e) a bírót, az igazságügyi alkalmazottat, valamint az ügyészségi alkalmazottat törvény előírása alapján megillető adómentes ruházati költségtérítés, továbbá a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény alapján a magánszemélyt megillető adómentes ruházati költségtérítés, f) az adómentes internethasználat munkáltató által viselt (átvállalt) díja, valamint az adómentes számítógép-juttatás szokásos piaci értéke, g) az adómentes bankszámlaköltség-térítés összege, h) a művelődési intézményi szolgáltatás szokásos piaci értéke, i) az ingyenesen vagy kedvezményesen juttatott helyi utazási bérlet formájában kapott adómentes bevétel. Ezen[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2006. július 4.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 1481
2. találat: Mérkőzésvezető részére kifizetett díjazás közterhei
Kérdés: Kell-e, és milyen járulékot, hozzájárulást fizetni a sportegyesületnek az egyéni vállalkozói igazolvánnyal nem rendelkező játékvezető részére egyszeri alkalommal kifizetett bírói díj (4500 forint/alkalom) után?
Részlet a válaszból: […]5000 forintot, de legfeljebb adóévenként 50 000 forintot meg nem haladó része. A kérdésben szereplő bírói díj egyértelműen e kategóriába tartozik. Az adóterhet nem viselő járandóság személyi jövedelemadó szempontjából egyéb jövedelemként az összevont adóalap része, de adóját nem kell megfizetni, így belőle adóelőleget sem kell levonnia a kifizetőnek. Az e körbe tartozó jövedelmek[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2003. február 25.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 148