tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott 1954-ben született személy tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: 1954-ben született személy nyugdíjazása

Kérdés: 2017. december 14-én, 15-én vagy valamelyik más napon kell kilépnie a munkahelyéről egy 1954. június 15-én született személynek, aki igénybe kívánja venni az öregségi nyugdíjat?
Részlet a válaszból: […]biztosítási jogviszonyt legkésőbb a nyugellátás megállapításának kért kezdőnapját megelőző naptári napon kell megszüntetni.A nyugdíjkorhatár betöltése előtt csak a nők vonulhatnak nyugdíjba. Közülük is azok, akik a nyugdíjkorhatár betöltése előtt rendelkeznek negyven év jogosultsági idővel. Az 1954-ben született személyek öregséginyugdíj-korhatára a 62. betöltött életévet követő 183. nap. Az 1954. június 15-én született személy részére tehát az öregségi nyugdíj legkorábban 2017. december 15-ei kezdő időponttól állapítható meg. Persze a nyugdíj megállapításának feltétele az is, hogy az igénylő rendelkezzen kellő szolgálati idővel, és a biztosítással járó jogviszonyát[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. december 12.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5614
Kapcsolódó tárgyszavak:

2. találat: 1954-ben született igénylő ellátásai

Kérdés: Kérhet-e visszamenőleg valamilyen kártérítést a nyugdíj-biztosítási szakigazgatási szervtől az az 1954-ben született igénylő, aki csak 2012. január 1-jétől, a munkaügyi bíróság határozata alapján vált jogosulttá korhatár előtti ellátásra annak ellenére, hogy már 2011 júliusában betöltötte az előrehozott öregségi nyugdíj igényléséhez szükséges életkort, és 3 év korkedvezmény beszámításával 42 év szolgálati időt szerzett? A munkaügyi perre a korkedvezmény elismeréséhez volt szükség, amelynek lezárásáig a jogviszony megszüntetésére nem került sor. Milyen hátrányok érhetik azért, mert nem az előrehozott öregségi nyugdíja alakult át korhatár előtti ellátássá?
Részlet a válaszból: […]a korhatár előtti ellátást. Az igénylőnek természetesen joga van ahhoz, hogy kártérítési pert indítson az ellen a szerv, szervezet - jelen esetben a pervesztes nyugdíj-biztosítási igazgatási szerv ellen -, amely miatt nem élhetett időben jogosultságával. Ebben a perben viszont neki kell kimutatnia, illetve bizonyítania, hogy konkrétan milyen kár érte. Ennek kimenetele azonban kétes. Szeretnénk felhívni a figyelmét az esetleges polgári per nehézségeire és kockázataira. Mivel biztosítási kötelezettséggel járó jogviszonya nem szűnt meg, nyugdíjjogosultsága eleve nem állt fenn. Keresetveszteség tehát[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. április 10.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 3703
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: