tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

Rehabilitációs hozzájárulás összege I.

Szöveg nagyítása Szöveg kicsinyítése Nyomtatás
A válaszadás időpontja: 2021. február 23. (Társadalombiztosítási Levelek 393. szám, 6710. kérdés)

Kérdés: Figyelembe vehető egy fő megváltozott munkaképességű dolgozóként az a rokkantsági ellátásban részesülő dolgozó, aki az év folyamán 6 alkalommal, összesen több mint 4 hónapig keresőképtelen volt?

ÍGY OLVASHATJA A TELJES VÁLASZT...
ha nem előfizetőnk a teljes választ elküldjük e-mailen évente egyszeri alkalommal
...ha látogató: elküldjük e-mailen*
*ingyenes választ
évente csak egyszer küldünk.
Válasz (részlet): […]kell érteni. A statisztikai állományi létszámot egy tizedesjegyre kerekítve a kerekítés általános szabályai szerint kell meghatározni.Az említett útmutató 2.2. pontja alapján a keresőképtelenné vált munkavállalót egyhavi folyamatos betegség után (függetlenül a betegség miatti távollét jogcímétől) nem kell figyelembe venni. A kérdésben említett munkavállaló 2020-ban hat alkalommal volt keresőképtelen állományban, ami összességében négyhavi távollétet tesz ki. Azt kell megvizsgálni, hogy a távollétek között akad-e olyan, amely megszakítás nélkül meghaladta a 30 napot. Amennyiben igen, a[…]

Figyelmébe ajánljuk

Figyelembe vehető a rehabilitációs hozzájárulás összegének csökkentése szempontjából megváltozott munkaképességűként az a munkavállaló, aki az OTF Orvosszakértői Intézet által kiállított szakvéleménnyel rendelkezik, amely 1993-ban az 53/1992. Korm. rendelet alapján...

Tovább a teljes cikkhez

Milyen támogatást vehet igénybe a munkáltató a rehabilitációs ellátásra jogosult "D" kategóriába sorolt munkavállalója után? Hol és milyen módon igényelhetők a támogatások?

Tovább a teljes cikkhez

Figyelembe vehető továbbra is a rehabilitációs hozzájárulás elszámolásánál az a munkavállaló, aki eddig rokkantsági ellátásban részesült, és most öregségi nyugdíjassá vált?

Tovább a teljes cikkhez

Figyelembe vehető megváltozott munkaképességű foglalkoztatottként a rehabilitációs hozzájárulás megállapításakor az a két dolgozó, akik rendelkeznek súlyos fogyatékos minősítéssel, amin a szakorvosok a végleges állapotot tüntették fel?

Tovább a teljes cikkhez

Ha nem találta meg amit keresett indítson új keresést

Kérdésfeltevés Kérdésfeltevés Nyomtatás Főoldalra Nyomtatás Nyomtatás A lap tetejére A lap tetejére