tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

Szociálishozzájárulásiadó- kedvezmény továbbérvényesítése egyéni vállalkozó halála esetén

Szöveg nagyítása Szöveg kicsinyítése Nyomtatás
A válaszadás időpontja: 2015. szeptember 1. (Társadalombiztosítási Levelek 284. szám, 4827. kérdés)

Olvasói kérdés Érvényesítheti továbbra is a szociálishozzájárulásiadó-kedvezményt az elhunyt egyéni vállalkozó vállalkozását folytató örökös az alkalmazásában álló huszonöt év alatti magánszemély után, aki az elhunyt vállalkozóval létrejött munkaszerződés megkötése idején nem rendelkezett 180 nap biztosítási idővel?

ÍGY OLVASHATJA A TELJES VÁLASZT...
ha nem előfizetőnk a teljes választ elküldjük e-mailen évente egyszeri alkalommal
...ha látogató: elküldjük e-mailen*
*ingyenes választ
évente csak egyszer küldünk.
Válasz (részlet): […]Ebből következően a 2011. évi CLVI. tv. 462/B. §-a szerinti kedvezményt az egyéni vállalkozói tevékenységet folytató örökös változatlan feltételek mellett érvényesítheti, mint az elhunyt egyéni vállalkozó jogutódja.A hivatkozott jogszabályhely (2) bekezdése szerint a legfeljebb 180 nap - biztosítási kötelezettséggel járó - munkaviszonnyal rendelkező, huszonöt év alatti, pályakezdő munkavállaló esetében a részkedvezmény egyenlő a foglalkoztatott természetes személyt (munkavállalót) az adómegállapítási időszakra megillető, az adó alapjának megállapításánál figyelembe vett, a munkavállalót terhelő közterhekkel és más levonásokkal nem csökkentett (bruttó) munkabér, de legfeljebb 100 ezer forint 27[…]

Figyelmébe ajánljuk

Élhet szociálishozzájárulásiadó-kedvezménnyel a vállalkozói osztalékalap után egy megváltozott munkaképességű egyéni vállalkozó?

Tovább a teljes cikkhez

Mennyi időre és milyen mértékben vehető igénybe a szociálishozzájárulásiadó-kedvezmény annak a munkavállalónak az esetében, aki 2011. október 28-ig részesült GYES-ben, és 2010. június 1-jétől munkaviszonyt létesített?

Tovább a teljes cikkhez

Jár-e a szociálishozzájárulásiadó-kedvezmény a szabadságmegváltásra kapott díjazásra is annak a munkavállalónak az esetében, akinek 2012. április 30-án megszűnt a munkaviszonya, és nem vette ki az időarányosan járó szabadságát, ezért a munkáltató kifizette azt a teljes...

Tovább a teljes cikkhez

Jogosult szociálishozzájárulásiadó-kedvezményre egy betéti társaság a rehabilitációs kártyával rendelkező egyedüli beltagja után?

Tovább a teljes cikkhez

Ha nem találta meg amit keresett indítson új keresést

Kérdésfeltevés Kérdésfeltevés Nyomtatás Főoldalra Nyomtatás Nyomtatás A lap tetejére A lap tetejére