tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2006. évi osztalék eho-ja

Szöveg nagyítása Szöveg kicsinyítése Nyomtatás
A válaszadás időpontja: 2007. június 5. (Társadalombiztosítási Levelek 106. szám, 1812. kérdés)

Olvasói kérdés A 2006. évi 400 ezer forintot, vagy a 2007. évi 450 ezer forintot kell-e figyelembe venni a 2007-ben kifizetésre kerülő 2006. évi osztalék után?

ÍGY OLVASHATJA A TELJES VÁLASZT...
ha nem előfizetőnk a teljes választ elküldjük e-mailen évente egyszeri alkalommal
...ha látogató: elküldjük e-mailen*
*ingyenes választ
évente csak egyszer küldünk.
Válasz (részlet): […]százalékos mértékű egészségügyi hozzájárulást, melynek maximumösszege évi 400 000 forint (hozzájárulás-fizetési felső határ). A 2006. évi LXI. tv. 157. §-a az Eho-tv. 3. § (3) bekezdésében meghatározott mértéket 14 százalékra, az összeghatárt pedig 450 000 forintra módosította, azonban a törvény 251. §-ának (7) bekezdése az emelt mérték és összeghatár alkalmazását a módosítás hatálybalépését követő időszakra kifizetett (juttatott, elszámolt) jövedelmekre írja elő. A leírtak alapján a 2006. évre elszámolt, 2007-ben kifizetett 25, illetve 35 százalékos adóterhet viselő osztalék, vállalkozói osztalékalap után a 4 százalékos mértékű egészségügyi hozzájárulást a 400 000[…]

Figyelmébe ajánljuk

Kell-e 14 százalékos ehót vonni a bérleti díjból annak a magánszemélynek az esetében, aki saját ingatlanát adja bérbe egy betéti társaságnak, amelynek ő a kültagja? A magánszemély összes bérbeadásból származó éves bevétele nem haladja meg az egymillió forintot.

Tovább a teljes cikkhez

Milyen járulékfizetési kötelezettség terheli a kifizetőhelyet a munkavállaló részére folyósított GYES összege után? GYES melletti munkavégzés esetén kell-e fizetni tételes ehót? Elmehet-e GYÁP-ra a beteg gyermekével az édesapa a részére folyósított GYES melletti 8 órás...

Tovább a teljes cikkhez

Milyen összegű tételes ehót kell fizetnie a munkavállaló után annak a munkáltatónak, ahol korábban kezdődött a munkaviszonya, mivel mindkét helyen 20-20 órában foglalkoztatott, és egyforma 110 000 forint a munkabére?

Tovább a teljes cikkhez

Kell-e százalékos eho-t fizetni a segítő családtag díjazása után abban az esetben, ha van főfoglalkozása, ahol a tételes eho-t megfizetik utána?

Tovább a teljes cikkhez

Ha nem találta meg amit keresett indítson új keresést

Kérdésfeltevés Kérdésfeltevés Nyomtatás Főoldalra Nyomtatás Nyomtatás A lap tetejére A lap tetejére