tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

3 találat a megadott nyugdíjjárulék maximuma tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Nyugdíjjárulék felső határa

Kérdés: Hogyan alakul a nyugdíjjárulék felső határa annak a munkavállalónak az esetében, aki 2010. január 31-ig GYED-ben részesült, április 1-jétől pedig GYES mellett dolgozik?
Részlet a válaszból: […]főfoglalkozású munkahelyén kieső időnek tekintendő. Ebből következően munkaviszonyában a 2010. évi nyugdíjjárulék alapjának a felső határa: (365-90) = 265 nap x 20 420 forint = 5 615 500 forint lesz. Április 1-jétől a többes jogviszonyra vonatkozó szabályokat alkalmazzuk a nyugdíjjárulék vonatkozásában, hiszen ettől az időponttól mind
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. július 20.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 3044

2. találat: Nyugdíjas társas vállalkozó járulékfizetési felső határa

Kérdés: Hogyan kell meghatározni a nyugdíjjárulék-fizetési kötelezettséget egy nyugdíjas társas vállalkozó esetében, ha az év során nem vesz fel jövedelmet, majd decemberben egy több millió forintos összegű jövedelem felvételére kerül sor? A járulékfizetési felső határ megállapításánál figyelembe kell-e venni a jövedelemmel el nem látott hónapokat, vagy csak azt az egyet, amikor a jövedelemfelvétel révén biztosítottnak minősül a társas vállalkozó?
Részlet a válaszból: […]említett tag az év folyamán mettől meddig minősült társas vállalkozónak: azaz mettől meddig folytatott tagsági jogviszonya alapján tényleges tevékenységet a társaságban, illetve állt fenn a személyes közreműködési kötelezettsége. Amennyiben a társasági szerződésből, illetve a taggyűlési jegyzőkönyvekből vagy egyéb iratanyagokból az állapítható meg, hogy az érintett csak az év bizonyos időszakában minősült társas vállalkozónak, akkor ennek az időszaknak a naptári napjai és a napi felső határ szorzata adja a nyugdíjjárulék alapjának[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. január 27.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 2462

3. találat: GYES járulékai

Kérdés: Valóban kell-e nyugdíjjárulékot fizetni a GYES-ből abban az esetben, ha az ellátást júliustól igénylő munkavállaló már korábban elérte az éves nyugdíjjárulék-alap maximumát? Valóban a minimálbér duplája lesz-e a táppénz alapja abban az esetben, amennyiben az édesanya vagy a gyermek megbetegszik, és az anya nem rendelkezik 6 havi munkabérrel? Cégünk véleménye szerint ebben az esetben a járulékfizetéssel arányos ellátás elve és gyakorlati megvalósulása között nagy ellentmondás van.
Részlet a válaszból: […]hogy a járulékfizetési felső határ számításánál figyelmen kívül kell hagyni azokat az időtartamokat, amelyre a foglalkoztatott személynek járulékalapul szolgáló jövedelme nem volt, így különösen, ha táppénzben, terhességi-gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási díjban, gyermekgondozási segélyben, baleseti táppénzben részesült, a fizetés, díjazás nélküli időszakot. A megállapított járulékfizetési felső határt időközben csökkenteni kell az említett időszakok naptári napjainak száma és a napi járulékfizetési felső határ szorzatával. A gyermekgondozási segély mellett munkát végző kismama esetében a táppénzfolyósítás időtartamának megállapításánál biztosítási időként csak a gyermekgondozási segély folyósításának időtartama alatt biztosítási jogviszonyban töltött napokat lehet figyelembe venni, továbbá táppénze összegének megállapításánál is csak ez alatt az időtartam alatt elért, biztosítási jogviszonyból származó pénzbeli egészségbiztosítási járulék alapját képező jövedelmet lehet figyelembe venni [Eb-tv. 49. § (1) bekezdése]. Ugyancsak jól értelmezik tehát olvasóink, hogy 6 hónapon belül, pontosabban fogalmazva addig, amíg a kismama a keresőképtelenség bekövetkezéséig nem rendelkezik a GYES melletti munkavégzéséből származó - az Eb-tv. 48. § (2) bekezdésében[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2007. december 18.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 2025