tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott GYED-ben részesülő apa tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: GYED-ben részesülő apa munkavégzése

Kérdés: Végezheti a munkáját a továbbiakban is az általános feltételekkel egy 8 órás napi munkaidőben, 3 műszakos munkarendben dolgozó férfi munkavállaló abban az esetben, ha GYED-et igényel? Helyesen gondolja a foglalkoztató, hogy az Mt. 113. §-ában megfogalmazott különös rendelkezések nem vonatkoznak erre az esetre, ha az apa nem egyedül neveli a gyermekét?
Részlet a válaszból: […]munkavállaló számára éjszakai munka nem rendelhető el, a c) pontban meghatározott esetben a munkavállaló beosztás szerinti napi munkaideje éjszakai munkavégzés során a nyolc órát nem haladhatja meg.Ezeknek a dolgozóknak az esetében továbbáa) egyenlőtlen munkaidő-beosztás csak a munkavállaló hozzájárulása esetén alkalmazható,b) a heti pihenőnapok egyenlőtlenül nem oszthatók be,c) rendkívüli munkaidő vagy készenlét nem rendelhető el.Az Mt. 128. §-a rendelkezik arról, hogy a munkavállaló gyermeke harmadik életévének betöltéséig - a gyermek gondozása céljából - fizetés nélküli szabadságra jogosult. Ezen időtartamra járhat gyermekgondozási díj, gyermekgondozási segély. A gyermekgondozási díjra a biztosított szülő, tehát az anya és az apa is jogosult lehet, ha rendelkezik az Eb-tv.-ben előírt jogosultsági feltételekkel, a gyermek születését megelőző két éven belül a 365 napi biztosításban töltött idővel. Folyósítási[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2019. január 15.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5973