tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

3 találat a megadott GYÁP mértéke tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Gyermekápolási táppénz mértéke

Kérdés: Helyesen jár el a kifizetőhely abban az esetben, ha csak egy napra folyósít ellátást annak a dolgozójának, aki 2009. július 29-én született gyermeke betegségére tekintettel 2016. július 7-től gyermekápolásitáppénz-igényt nyújtott be, de házastársa ugyanezen gyermek ápolása címén már gyermekápolási táppénzben részesült 2015. november hóban 5 napra, 2016. februárban 3 napra, április hóban 5 napra? A többi napra ellátatlan lesz a szülő?
Részlet a válaszból: […]megduplázódik. Ezért ugyanannyi gyermekápolási táppénzre szereznek jogosultságot, mint az egyedülálló szülő. Jelen esetben ez azt jelenti, hogy mindkét szülő 14-14 nap (összesen 28 nap) gyermekápolási táppénzre jogosult. Nincs viszont lehetőség arra, hogy az igénybe nem vett napokat a másik szülő részére átcsoportosítsák.A szülő részére járó táppénzes napok kiszámításánál figyelemmel kell lenni az előzményre.A törvény kimondja, hogy "Ha a biztosított szülő a gyermek ápolása címén igényel táppénzt, előzményként a gyermek előző születésnapjától a gyermek következő születésnapjáig eltöltött táppénzes napokat kell figyelembe venni".Ez azt jelenti, hogy az előzményszámítás is szülőnként történik.Jelenleg[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. július 26.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5133
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

2. találat: GYÁP összegének megállapítása

Kérdés: Milyen jövedelem figyelembevételével kell a GYÁP összegét megállapítani annak a több éve munkaviszonyban álló nőnek az esetében, aki a 2003. május 31-én született gyermekével 2005. május 31-ig gyermekgondozási díjban részesült, majd munkaviszonya közös megegyezéssel 2005. augusztus 15-én megszűnt, 2005. augusztus 16-tól másik munkáltatónál havi 135 000 forint munkabérrel ismét munkaviszonyban állt, és 2005. szeptember 1-jétől beteg gyermekének ápolása címén táppénzt igényel?
Részlet a válaszból: […]naptári napi jövedelme. Tekintettel azonban arra, hogy azért nincs a biztosítottnak 180 naptári napi jövedelme, mert gyermekgondozási díjban részesült, ezért táppénzének összegét a korábban folyósított ellátásának (gyermekgondozási díj) alapját
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. november 8.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 1236
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,

3. találat: Gyermekápolási táppénz alapja

Kérdés: Mi a gyermekápolási táppénz alapja, és megkaphatja-e a biztosított a hetvenszázalékos táppénzt abban az esetben, ha a gyermek 2005. évben betegedett meg, és a biztosított 2004. december 17-ig gyermekgondozási segélyben részesült?
Részlet a válaszból: […]napi jövedelemmel - a jogosultsága kezdőnapján érvényes minimálbér harmincadrésze, azaz 57 000 forint : 30 nap = 1900 forint/nap, ha a szerződés szerinti jövedelme a minimálbér összegét eléri. A táppénz mértéke 70 százalék. Ha a biztosított csak a gyermekgondozási segély lejártát követően létesített először biztosítási jogviszonyt, a táppénz alapját a már említettek szerint kell megállapítani, de a táppénz mértéke csak hatvan százalék. Ez esetben a gyermekgondozási segély folyósításának az ideje nem minősül biztosításban töltött időnek. A háromévesnél idősebb, de hatévesnél fiatalabb gyermek ápolása címén igénybe vehető táppénzes napok száma évenként 42, egyedülállónak 84[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. április 5.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 1003
Kapcsolódó összes tárgyszó: , , ,