tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott függő hatályú döntés tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Függő hatályú döntés

Kérdés: Van valamilyen közteherviselési kötelezettség az OEP által 2016. január 1-jétől rendszeresített függő hatályú döntésben foglaltak alapján, a 60 napon túli ügyintézési határidő miatt a kérelmezőnek fizetendő 10 000 forint összegű juttatás után? Munkaviszonyból származó bérjövedelemnek vagy egyéb jövedelemnek kell minősíteni ezt a juttatást?
Részlet a válaszból: […]fizetendő illetéknek vagy díjnak megfelelő összeg, ennek hiányában tízezer forint, illetve mentesül az eljárási költségek megfizetése alól; továbbá- ha nincs ellenérdekű fél, a kérelmezett jog gyakorlása az ügyfelet megilleti.Függő hatályú döntéssel tehát - egyebek mellett - a társadalombiztosítás valamennyi ellátásával összefüggésben szembesülhet az ügyfél. (Csak zárójelben jegyezzük meg, hogy mivel az ellátások jelentős részében objektív okok miatt nem tartható a két hónap, amiről viszont a Ket. "nem vesz tudomást", ezért a hatóság nemegyszer elutasító vagy eleve nem helyes határozat hoz - formailag határidőben teljesítve a döntési kötelezettséget -, melyet a tényállás tisztázását követően módosít. Így - jelentős többletadminisztrációval és jogbizonytalanság révén ugyan, de - elkerüli a 10 ezer forintos fizetési kötelezettséget, amelyre[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. augusztus 9.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5139
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: