tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott evás jövedelem tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Kiegészítő tevékenységű evás társas vállalkozó jövedelme

Kérdés: Hogyan kell figyelembe venni a 12. havi minimálbér összegében meghatározott jövedelemkorlátot, illetve vonatkozik-e ez egy evás betéti társaság beltagjára is, aki 2008. július 25-től - 57. életéve betöltésétől - nyugdíjas, és nem vesz ki jövedelmet a társaságból?
Részlet a válaszból: […]tehát azt kell megvizsgálnunk, hogy mi képezi a kiegészítő tevékenységet folytató társas vállalkozó nyugdíjjárulék-alapját? A kiegészítő tevékenységűnek minősülő társas vállalkozó a személyes közreműködésére tekintettel kiosztott, járulékalapot képező - tehát az adóelőleg számításánál figyelembe veendő összevont adóalapba tartozó - jövedelem után köteles nyugdíjjárulékot fizetni. Az Eva-tv. hatálya alá tartozó társas vállalkozás tagjára vonatkozóan - ellentétben az egyéni vállalkozóval - sem tartalmaz ettől eltérő rendelkezést a jogszabály. Ebből adódóan, ha kérdezőnk csak evázott jövedelmet[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2008. december 16.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 2411