tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott etióp állampolgár tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Etióp és izraeli állampolgárságú ügyvezető közterhei

Kérdés: Meg kell fizetni a főállású társas vállalkozóra előírt járulékokat egy magyar-etióp kft. etióp állampolgárságú ügyvezetője után, aki jelenleg sem tartózkodási, sem munkavállalási engedéllyel nem rendelkezik? Az engedélyek kiváltása folyamatban van, addig viszont nem tud taj-számot sem igényelni. Hogyan változik a jogviszony, ha megkapja az engedélyeket? Hogyan kell eljárni egy magyar-izraeli kft. izraeli állampolgárságú ügyvezetője esetében, aki jelenleg személyesen nem működik közre, de júniustól Magyarországra jön?
Részlet a válaszból: […]magyarországi keresőtevékenységéhez. E törvény 7/A. §-a értelmében a három hónapot meg nem haladó tartózkodásra jogosító vízummal rendelkező harmadik országbeli állampolgár a 20. § (1) bekezdése szerinti keresőtevékenységet folytathat. A 20. § (1) bekezdésének c) pontja szerint keresőtevékenység folytatása céljából tartózkodási engedélyt az a harmadik országbeli állampolgár kaphat, akinek tartózkodási célja az, hogy gazdasági társaság, szövetkezet vagy egyéb - jövedelemszerzési céllal létrejött - jogi személy tulajdonosaként, vezető tisztségviselőjeként, vezetői, képviseleti vagy felügyeleti szerve tagjaként végezze tevékenységét. Ugyanezen paragrafus (2) bekezdésének c) pontja alapján keresőtevékenységet az a harmadik országbeli állampolgár folytathat, aki keresőtevékenység folytatása céljából kiadott tartózkodási engedéllyel rendelkezik. E szabályok értelmében tehát az etióp ügyvezető kizárólag tartózkodási vízum, illetve tartózkodási engedély birtokában folytathat hazánkban keresőtevékenységet. Mindaddig azonban, amíg ezt nem kapja meg, jogszerűen nem folytathat keresőtevékenységet Magyarországon, ami azt jelenti, hogy biztosítási jogviszonya legkorábban a vízum, illetve engedély érvényessége kezdetének napjától állapítható meg. Ettől a naptól a magyar állampolgárokkal azonos módon, az általános[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. június 19.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 3771