tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott ellátások munkaviszony megszűnése után tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Ellátások határozott idejű munkaszerződés megszűnése után

Kérdés: Jogosult lesz CSED-re és GYED-re a munkavállaló, aki második gyermekét 2020. október 12-re várja, és határozott idejű munkaszerződés alapján dolgozott a munkáltatójánál 2018. október 29-től 2019. augusztus 31-ig, és 2019. november 18-tól 2020. szeptember 18-ig? A dolgozó előtte 4 évig dolgozott korábbi munkáltatójánál. Az első gyermek 2019. október 25-én töltötte be a második életévét.
Részlet a válaszból: […]feltétel, hogy az édesanya a gyermek születését megelőző két éven belül rendelkezzen 365 nap biztosításban töltött idővel. Ha a gyermek 2020. október 12-én születik, akkor a jogosultsághoz szükséges 365 nap biztosítási idővel 2018. október 12. és 2020. október 12. közötti időtartam alatt kell rendelkezni, amely jelen esetben fennáll. A 365 nap biztosításban töltött időnek nem kell folyamatosnak lenni, ezért a biztosítási idők összeszámíthatóak. Összefoglalva tehát, ha a gyermek 2020. október 30-áig megszületik, az édesanya jogosult lesz CSED-re.A csecsemőgondozási díj naptári napi alapját a munkáltatónál elért jövedelem alapulvételével kell megállapítani. A jogosultság kezdőnapját megelőző harmadik hónap utolsó napjától visszafelé számított 180, ennek hiányában 120 naptári napi jövedelmet kell alapul venni. Jövedelemként jelen esetben csak az utolsó munkaviszonyában elért jövedelem vehető figyelembe, azaz a 2019. november 18-tól 2020. szeptember 18-ig fennállt jogviszony.Gyermekgondozási díja jogosult a biztosított szülő, ha a gyermek születését megelőző két éven belül 365 napon át biztosított volt. Jogosult az anya, aki részére CSED került megállapításra,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2020. október 27.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 6612

2. találat: Kismama ellátásai munkaszerződés megszűnése után

Kérdés: Kaphatja továbbra is a táppénzt a szerződése lejárta után az a kismama, aki 2019-ben érettségizett, 2019. augusztus 1-jétől 2020. április 30-ig határozott idejű munkaszerződéssel dolgozott egy vendéglátóhelyet üzemeltető kft.-nél, és 2020. február 10-től veszélyeztetett terhesség miatt keresőképtelen? A munkaszerződést a veszélyhelyzetre tekintettel nem tudta megújítani a foglalkoztató.
Részlet a válaszból: […]biztosítási jogviszony fennállásának időtartama alatt, a keresőképtelenség időtartamára jár. Mivel a munkaszerződés lejártával a munkaviszony, s ezzel egyidejűleg a biztosítási jogviszony is megszűnt, a kismama 2020. május 1-jétől táppénzre nem jogosult. Táppénz passzív jogon sajnos nem jár, és ezt
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2020. június 2.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 6450