tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott ellátások igénylése tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Pénzbeli egészségbiztosítási ellátások igénylése

Kérdés: Valóban már csak elektronikus úton küldhető be a társadalombiztosítás pénzbeli ellátásai iránti igény a NEAK-hoz? Használható a továbbiakban erre a célra is az ügyfélkapu, vagy van valamilyen regisztrációs kötelezettség?
Részlet a válaszból: […]hatályos szövege valóban kimondja, hogy a kifizetőhellyel nem rendelkező munkáltató a csecsemőgondozási díj, a gyermekgondozási díj, a táppénz, a baleseti táppénz iránti kérelmeket kizárólag az egészségbiztosító honlapján közzétett számítógépes program segítségével töltheti ki, és a kormányhivatalnál történt regisztrációt követően, kizárólagosan elektronikus úton nyújthatja be.Az elektronikus úton történő igénybejelentéshez a foglalkoztatónak (képviselőjének, meghatalmazottjának) egyrészt rendelkeznie kell ügyfélkapus hozzáféréssel, másrészt az elektronikus ügyintézéshez szükséges egy külön regisztráció is az egészségbiztosítónál. Ennek érdekében ki kell tölteni a "Regisztrációs lap elektronikus ügyintézés keretében történő ügyintézéshez" elnevezésű nyomtatványt, mely az alábbi internetes hivatkozások alatt érhető el: http://www.neak.gov.hu/data/cms1009279/PEO.29.K.pdf (kézi kitöltéshez), http://www.neak.gov.hu/data/cms1006442/PEO.29.G.docx (gépi kitöltéshez). A http://www.neak.gov.hu/data/cms1009235/PEO.29.U.pdf link alatt pedig megtalálható a regisztrációs lap kitöltési útmutatója. A kitöltést követően a regisztrációs lapot a megyeszékhely szerinti járási hivatalhoz, Budapest és Pest megye esetében pedig a XIII. Kerületi Hivatalhoz kell eljuttatni. Csongrád megyében a Szegedi és a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal megosztva látja el a fel-adatot a következők szerint:- ha a foglalkoztató székhelye a kisteleki, mórahalmi vagy a szegedi járásban található, a regisztrációs lapot a Szegedi Járási Hivatalhoz kell megküldeni,- ha a hódmezővásárhelyi, makói vagy szentesi járásban található, akkor a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal az illetékes.Az illetékes járási (fővárosi kerületi) hivatalok elérhetőségei a www.kormanyhivatal.hu internetes cím alatt találhatók. Megjegyezzük, hogy az Eb-tv.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. július 18.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5442