tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott elektronikus ügyfélkapu tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Elektronikus ügyintézés

Kérdés: Szolgáltathat-e elektronikusan adatot a nyugdíj-biztosítási szerveknek egy egyéni vállalkozó? Valóban könnyebb-e így az ügyintézés?
Részlet a válaszból: […]Országos Nyugdíj-biztosítási Főigazgatóság is lehetőséget biztosít az elektronikus ügyintézés keretében történő adatszolgáltatás teljesítésére. Az Ügyfélkapu a magyar kormányzat elektronikus ügyfélbeléptető és azonosító rendszere, amely biztosítja, hogy felhasználói - a személyazonosság igazolása után - biztonságosan kapcsolatba léphessenek azzal az igazgatási szervvel, amely felé az adatszolgáltatást teljesíteni kívánja. Az Ügyfélkapun keresztül elérhető szolgáltatások igénybevételéhez valamelyik okmányirodában egy alkalommal - egy azonosítási eljárás és regisztráció lebonyolítása érdekében - személyesen meg kell jelenni. Az Ügyfélkapura regisztrálás folyamatának részletes leírásáról az e-Magyarország internetes lapon tájékozódhat. A nyilvántartásra kötelezettnek (a foglalkoztatónak, az egyéni vállalkozónak stb.) - az Art. rendelkezéseinek alkalmazásával adott meghatalmazással történő adatszolgáltatás teljesítéséhez - az Ügyfélkapu-hozzáféréssel rendelkező meghatalmazott, illetve képviselő természetes személyazonosító adatait az ONYF által erre a célra rendszeresített nyomtatványon (bejelentőlapon) kell bejelentenie a lakóhelye szerint illetékes regionális nyugdíj-biztosítási igazgatóságnak. A nyomtatványt és a meghatalmazás eredeti példányát az illetékes regionális nyugdíj-biztosítási igazgatóság részére legalább az adatszolgáltatás teljesítését tizenöt nappal megelőzően meg kell küldeni. A nyomtatvány és a meghatalmazás eredeti példányának hiányában, illetve késedelmes megküldése esetén ugyanis az adatszolgáltatás[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. február 24.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 2500

2. találat: Elektronikus ügyfélkapu

Kérdés: Vonatkozik-e az elektronikus ügyintézés a nyugdíjügyekre?
Részlet a válaszból: […]ügyintézést és szolgáltatást nyújtó szervekkel. Az Ügyfélkapun keresztül elérhető szolgáltatások igénybevételéhez az ügyfélnek valamelyik okmányirodában csak egy alkalommal kell megjelennie személyesen egy azonosítási eljárás, regisztráció lebonyolítása érdekében (kivéve a meghatározott minősítésű elektronikus aláírással rendelkezőket). A regisztrációval kapcsolatos teendőkről az okmányirodák adnak felvilágosítást, de hasznos tájékoztatást adhat a Kormányzati Portál (www.magyarorszag.hu) is. Jelenleg az Ügyfélkapuban történő bejelentkezést követően az alábbi elektronikus űrlapok kitöltésére van lehetőség: - Folyósítási cím változásának bejelentése a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság részére. - Igénybejelentés öregségi nyugdíjhoz a Tny-tv. alapján, ha az igénylő korábban előterjesztett már nyugdíjigényt vagy szolgálatiidő-elismerési kérelmet. - Kérelem-adatlap nyugellátás méltányossági alapon történő emeléséhez. - Állapotrosszabbodás bejelentése. Az ONYF internetes tájékoztatója szerint a közigazgatás korszerűsítését szolgáló aktuális e-kormányzati feladatokról[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2006. március 7.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 1355