tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott elektronikus ügyintézés tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Elektronikus ügyintézés

Kérdés: Szolgáltathat-e elektronikusan adatot a nyugdíj-biztosítási szerveknek egy egyéni vállalkozó? Valóban könnyebb-e így az ügyintézés?
Részlet a válaszból: […]Országos Nyugdíj-biztosítási Főigazgatóság is lehetőséget biztosít az elektronikus ügyintézés keretében történő adatszolgáltatás teljesítésére. Az Ügyfélkapu a magyar kormányzat elektronikus ügyfélbeléptető és azonosító rendszere, amely biztosítja, hogy felhasználói - a személyazonosság igazolása után - biztonságosan kapcsolatba léphessenek azzal az igazgatási szervvel, amely felé az adatszolgáltatást teljesíteni kívánja. Az Ügyfélkapun keresztül elérhető szolgáltatások igénybevételéhez valamelyik okmányirodában egy alkalommal - egy azonosítási eljárás és regisztráció lebonyolítása érdekében - személyesen meg kell jelenni. Az Ügyfélkapura regisztrálás folyamatának részletes leírásáról az e-Magyarország internetes lapon tájékozódhat. A nyilvántartásra kötelezettnek (a foglalkoztatónak, az egyéni vállalkozónak stb.) - az Art. rendelkezéseinek alkalmazásával adott meghatalmazással történő adatszolgáltatás teljesítéséhez - az Ügyfélkapu-hozzáféréssel rendelkező meghatalmazott, illetve képviselő természetes személyazonosító adatait az ONYF által erre a célra rendszeresített nyomtatványon (bejelentőlapon) kell bejelentenie a lakóhelye szerint illetékes regionális nyugdíj-biztosítási igazgatóságnak. A nyomtatványt és a meghatalmazás eredeti példányát az illetékes regionális nyugdíj-biztosítási igazgatóság részére legalább az adatszolgáltatás teljesítését tizenöt nappal megelőzően meg kell küldeni. A nyomtatvány és a meghatalmazás eredeti példányának hiányában, illetve késedelmes megküldése esetén ugyanis az adatszolgáltatás[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. február 24.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 2500