tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott egyedülállóság bejelentése tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Egyedülállóság bejelentése

Kérdés: Hogyan tudja magát egyedülállóként bejelenteni az az édesanya, aki 2008. december 18-tól egyedül neveli a gyermekét?
Részlet a válaszból: […]támogatásban részesül. Ebben az esetben melléklet csatolására nincs szükség - a jogszabály 2009. szeptember 1-jei változását követően -, mert ezeket az ellátásokat szintén a Magyar Államkincstár folyósítja, ezért az ilyen jellegű adatok rendelkezésre állnak. Egyedülálló még a rokkantsági nyugdíjas, baleseti rokkantsági nyugdíjas, illetve aki rehabilitációs járadékban részesül, és nyugdíjának/járadékának összege nem haladja meg a rokkantsági csoportonként megállapított legkisebb rokkantsági nyugdíj, illetve a legkisebb rehabilitációs járadék összegét, és egyéb jövedelme nincs, továbbá a nyugellátásban, átmeneti járadékban részesül, és nyugdíjának, járadékának összege nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegét, és egyéb jövedelme nincs. Ez utóbbi esetben a nyugellátás, rehabilitációs járadék, átmeneti járadék esetén a nyugdíjfolyósító szerv igazolását minden év február 28-áig kell benyújtani a nyugellátás formájáról és havi összegéről. Egyedülálló a fentieken kívül az, aki időskorúak járadékában, rendszeres szociális segélyben, rendszeres szociális járadékban, rokkantsági járadékban, hadigondozási járadékban részesül, és egyéb jövedelme nincs, illetve aki a reá irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt betöltötte, és jövedelme nincs. A szociális és egyéb ellátás esetén az ellátás megállapításáról szóló határozat másolatát vagy a folyósító szerv igazolását kell mellékelni, utóbbi esetben pedig a családi pótlék iránti kérelemhez csatolni kell a jövedelemnyilatkozatot is. Miután tisztáztuk az egyedülállók körét, nézzük az ilyen esetben az igénylőt megillető családi pótlék összegét! Annak a személynek, aki egyedülállóként igényli a családi pótlékot, magasabb összegű ellátásra nyílik meg a jogosultsága. Amennyiben egy gyermeket nevel 13 700 forint, két gyermek esetén 14 800 forint, három vagy több gyermek esetén 17 000 forint illeti meg gyermekenként. A kérelem benyújtásának technikai feltételei a következők: A családi pótlék bejelentésekor kitöltendő nyomtatvány tartalmaz olyan sort, ahol az egyedülállóságról lehet nyilatkozni. Ezt a nyomtatványt mind a Magyar Államkincstár Regionális Igazgatóságain, mind az önkormányzatok ügyfélszolgálatain be lehet szerezni. Aki az igénylés benyújtását követően szeretne nyilatkozni egyedülállósága ügyében, megteheti egy egyszerű nyilatkozat[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. szeptember 29.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 2733
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,