Rokkantsági ellátásban részesülő személy felülvizsgálata

Kérdés: Kérheti a saját felülvizsgálatát egy rokkantsági ellátásban részesülő személy, akinek egyébként az életkora miatt a jogszabályok szerint már nem szükséges felülvizsgálni az egészségi állapotát?
Részlet a válaszából: […] A rehabilitációs hatóságnak a megváltozott munkaképességű személyt kérésére felül kell vizsgálnia akkor is, ha az egészségi állapota végleges, vagy felülvizsgálatára életkora miatt már nincs szükség. Az ellátott kérelmén túl az egészségi állapot...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2024. június 25.

Egészségi állapot felülvizsgálata

Kérdés: Megszűnhet a rokkantsági ellátása annak a személynek, akinek decemberben kellene újabb felülvizsgálatra mennie, de még nem kapott értesítést? Mit tehet annak érdekében, hogy ne szüntessék be az ellátás folyósítását?
Részlet a válaszából: […] A veszélyhelyzet időtartama alatt egyes rokkantsági és rehabilitációs ellátással kapcsolatos szabályokat az általánostól eltérően kell alkalmazni. Az általánostól eltérően kell alkalmazni a 2011. évi CXCI. tv. felülvizsgálati szabályait is, ugyanis az 556/2020. Korm. rendelet...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2021. december 14.

Orvosi felülvizsgálat veszélyhelyzet alatt

Kérdés: Megszűnik az özvegyi nyugdíjra való jogosultsága annak a személynek, aki rokkantság címén részesül az ellátásban, 2021. november hónapban kellene felülvizsgálatra mennie, de még semmilyen tájékoztatást vagy értesítést nem kapott az időpontról?
Részlet a válaszából: […] A kormány a koronavírus-világjárvány miatt kialakult veszélyhelyzetet 2021. december 31-éig meghosszabbította. A veszélyhelyzet időtartama alatt a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóság a megváltozott munkaképesség címén megállapított ellátásokat, így az...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2021. november 2.

Egészségi állapot felülvizsgálata

Kérdés: Állapotváltozás miatt kérheti a felülvizsgálatot egy 61 éves személy, aki rokkantsági nyugdíjban, majd rehabilitációs ellátásban részesült, és most rokkantsági ellátást kap?
Részlet a válaszából: […]

A rehabilitációs hatóságnak a megváltozott munkaképességű személyt kérésére felül kell vizsgálnia akkor is, ha az egészségi állapota végleges, vagy felülvizsgálatára életkora miatt már nem hívják be.

(Kéziratzárás: 2021. 04. 19.)

[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2021. április 27.

Rokkantnyugdíjas öregségi nyugdíja

Kérdés: Mikor éri el az öregségi nyugdíjkorhatárt egy 63 éves rokkantnyugdíjas nő, aki 37 éves munkaviszonnyal rendelkezik? A szabályok változása után marad-e továbbra is a Nyugdíjbiztosítási Alapnál?
Részlet a válaszából: […]  Az öregségi nyugdíjkorhatárát már 62. életéve betöltésévelelérte. A jelenleg hatályos Tny-tv. rendelkezései szerint a rokkantságinyugdíjas személy öregségi nyugdíjra nem jogosult. Amennyiben a rokkantságinyugdíjban részesülő személy eléri az irányadó öregségi...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2011. december 6.