tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott CSED összege tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: CSED összegének módosítása utólag kifizetett jövedelem esetén

Kérdés: Helyesen járt el a kifizetőhely, amikor nem módosította a dolgozó 2016. június 28-tól megállapított csecsemőgondozási díjának napi összegét annak ellenére, hogy a bíróság 933?453 forint összegű elmaradt jövedelmet ítélt meg számára a 2014. március 2-től 2016. december 12-ig terjedő időszakra, és a dolgozó kérte az ellátás összegének javítását? A bíróság ítélete alapján az elmaradt jövedelmet, illetve annak késedelmi kamatát a munkáltató 2017. szeptember 15-én egy összegben számfejtette és utalta a dolgozó részére.
Részlet a válaszból: […]terjedő időszakban, az időszak utolsó napjához időben legközelebb eső, 180 naptári napra jutó jövedelemadat alapján történik.A bemutatott módosítás az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak alapjául szolgáló jövedelmek eddigi viszonylagos állandóságrendszerét változtatta meg azt eredményezve, hogy a tárgyéven belül is változik/változhat az ellátás összege.Az ellátási alap mobilitását azonban viszonyítani szükséges, ezért az együtt mozog a '08 számú bevallás adattartalmával.A csecsemőgondozási díj alapját képező jövedelem meghatározása során az Eb-tv. táppénzre irányadó 48. §-ának (1)-(8) bekezdéseit kell alapul venni. A biztosítottat megillető csecsemőgondozási díjat a kifizetőhely határozatban állapítja meg a jogosult részére.Az irányadó időszaki kereset megállapítása során az Eb-tv. 39/A. §-ának (1) bekezdése alapján a 2016. június 28. napjától kezdődő csecsemőgondozási díjra való jogosultság esetében az irányadó időszak 2015. január 1. napjától 2016. március 31. napjáig terjed.A '08-as bevallásban közölt adatok és az ellátások szinkronját az Eb-tv. 39/B. §-ának (3) bekezdése teremti meg. A rendelkezés szerint, ha a biztosított jövedelméről a bevallás pótlólag benyújtásra kerül, az ellátást folyósító szerv a korábban hozott határozatát módosítja vagy visszavonja, és a bevallott jövedelemadatok alapján állapítja meg a pénzbeli ellátást, illetve a baleseti táppénzt.A dolgozó részére az elmaradt, különbözetként megállapított illetményét 2017. szeptember[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. november 28.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5594
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,